Kalkulacije za Zagreb: Ajkulama pobjeda nakon 32 minuta donosi četvrtfinale, do Save mogu i sa 1. mjesta

Vaterpolisti Crne Gore na oproštaju od Dubrovnika igraju sa Hrvatskom (20.15h) nakon čega će biti jasno da li idu direktno u četvrtfinale (samim tim i na SP u Dohi) ili će do njega morati kroz plej-of

20933 pregleda 51 reakcija 22 komentar(a)
"Ajkule" biraju sa koje pozicije će u Zagreb: Vlado Popadić i kapiten ajkula Petar Tešanović, Foto: LEN
"Ajkule" biraju sa koje pozicije će u Zagreb: Vlado Popadić i kapiten ajkula Petar Tešanović, Foto: LEN

Vrijeme je za rasplet u Dubrovniku - vaterpolisti Crne Gore večeras od 20.15 igraju portiv domaćina Hrvatske nakon čega će biti jasno sa koje pozicije će putovati u Zagreb na završnicu Evropskog prvenstva.

Prije posljednja 32 minuta u grupi A ništa još nije riješeno, a bez obzira što momci Vladimira Gojkovića imaju samo pobjedu nakon peteraca i dalje mogu čak i kao prvoplasirani da izbore direktan plasman u četvrtfinele.

To će se dogoditi jedino u pomalo nerealnom raspletu, jer je "ajkulama" potrebna pobjeda nad Hrvatskom, ali i da Francuska iznenadi Španiju.

Ono što je mnogo važnije plasman među osam najboljih, samim tim i na februarsko Svjetsko prvenstvo u Dohi, Crna Gori drži u svojim rukama, jer joj pobjeda nad "barakudama" donosi drugo mjesto i drugu kartu za četvrtfinale - naravno nakon 32 minuta, jer trijumf u regularnom toku donosi tri, a poslije peteraca dva boda.

VPSCG
foto: VPSCG

I dok dvije najbolje selekcije iz grupe očekuje direktan odlazak među osam, preostale dvije reprezentacije za četvrtfinale će morati da se izbore kroz plej-of.

Naša selekcija završiće na trećoj poziciji u slučaju poraza od Hrvatske i pobjede Španije, a na četvrtom ako Francuska dobije "furiju".

Ako Crna Gora grupu A završi kao prva u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela pobjednika grupe D (najvjerovatnije Rumunija) i četvrtoplasirane ekipe iz grupe B (vjerovatno Gruzija).

Drugo mjesto "ajkule" bi odvelo na pobjednika iz duela drugoplasirane selekcije grupe D i trećeplasirane iz B.

Ukoliko naš nacionaloni tim završi na trećem mjestu u plej-ofu će igrati protiv drugoplasiranog iz C grupe (vjerovatno Njemačka), a ako bude posljednji u grupi A za mjesto u četvrfinalu boriće se protiv Srbije.

Grupa A

Danas

17.45h Španija - Francuska

20.15h Crna Gora - Hrvatska

Standings provided by Sofascore

Grupa B

Danas

17.00h Gruzija - Grčka

19.00h Mađarska - Italija

Standings provided by Sofascore

Grupa C

Sjutra

17.00h Njemačka - Izarel

19.00h Srbija - Malta

Standings provided by Sofascore

Grupa D

Sjutra

17.45h Slovačka - Rumunija

20.15h Holandija - Slovenija

Standings provided by Sofascore

Bonus video: