Niko ne zna šta su vidjele sudije i zašto su poništile gol Đura Radovića

Čini se da je Crna Gora oštećena u završnici meča sa domaćinom Evropskog prvenstva, Hrvatskom

20276 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Malo je sportova do kraja „čisto” i zaštićeno od tzv. slobodnog sudijskog uvjerenja, a vjerovatno ni u jednom nije data sloboda arbitrima kao u vaterpolu.

Sve smo to večeras vidjeli i osjetili na našoj koži na dubrovačkom Gružu, gdje su „ajkule” odigrale herojski protiv Hrvatske i zakinute za pobjedu u regularnom toku koja bi im donijela direktan plasman u četvrtfinale, ali i lakšeg rivala u borbi za polufinale.

Sudije Jorgos Stavridis iz Grčke i Tamaš Kovač-Čatloš iz Mađarske činili su sve što je bilo u njihovoj moći da Hrvatska trijumfuje.

Gotovo svaki malo jači duel u 2. poluvremenu kažnjavan je isključenjem izabranika Vladimira Gojkovića, pa su prije kraja meč zbog tri faula završili Stefan Vidović i Vasilije Radović.

Na malo više od dva minuta do kraja, sudije su nakon pregleda VAR-a isključile Vlada Popadića na četiri minuta, pa je Crna Gora ostatak meča igrala sa igračem manje.

Čini se da tu nisu pogriješile, jer je Popadić neoprezno (vjerovatno i nenamjerno) u nos udario Matijasa Biljaku.

Video pogledajte OVDJE.

I sa tim hendikepom je došla u situaciju da trijumfuje - nakon što je Jovan Vujović izjednačio u napadu pet na pet, a nakon sjajne intervencije Petra Tešanovića, Đuro Radović je na 19 sekundi do kraja iz faula pogodio mrežu Marka Bijača.

Ljevoruki Novljanin je visoko podigao ruke, ali sudije nisu priznale pogodak zbog kontrafaula, ili možda šuta unutar šest metara. Ko to više zna...

Video pogledajte OVDJE.

Tako je propala šansa za veliko iznenađenje, ali „ajkule” nisu potonule. Upisale su makar pobjedu nakon peteraca, koja im nije donijela pomak na tabeli, ali nakon ovakve igre i pokazanog karaktera sigurno i one, ali i navijači, više vjeruju u veliki rezultat u Hrvatskoj.

A put do medalje je poznat - u srijedu u Zagrebu je obračun sa drugoplasiranom ekipom grupe C, vjerovatno Njemačkoj, a u petak četvrtfinale sa Italijom.

„Setebelo” je večeras doživio iznenađujuće ubjedljiv poraz od podmlađene Mađarske - 10:5, pa je pala na 2. mjesto u grupi.

Bonus video: