Gojković: EP počinje sada; Tešanović: Ne bježimo od uloge favorita protiv Njemačke

Uzbuđenja u Dubrovniku su zaboravljena: Vaterpolisti Crne Gore sjutra (srijeda, 20.15h) bez suspendovanih Popadića i Spajića protiv Njemačke igraju za četvrtfinale

13254 pregleda 49 reakcija 10 komentar(a)
Crnogorski golmani Petar Tešanović i Dejan Lazović, Foto: Andrea Masini/Deepbluemedia
Crnogorski golmani Petar Tešanović i Dejan Lazović, Foto: Andrea Masini/Deepbluemedia

Karta za četvrtfinale Evropskog prvenstva i odlazak na Mundijal u Dohi u posljednjim sekundama meča sa Hrvatskom izmakla je iz ruku vaterpolistima Crne Gore, pa će naš nacionalni tim do cilja morati kroz dodatna 32 minuta.

A, rival "ajkula" u plej-ofu biće Njemačka - sjutra (srijeda) od 20.15 na bazenu na Savi u Zagrebu.

"Za nas Evropsko prvenstvo počinje sada - utakmicama u kojima nemate pravo na kiks", poručio je selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

U mislima je još duel u Gružu" - Crna Gora je herojskom igrom sa igračem manje tokom posljednja dva minuta, nakon poništenog gola Đura Radovića na 19 sekudni prije kraja i poslije peteraca savladala evrospkog prvaka, ali za direktan odlazak među osam bila joj potrebna pobjeda tokom 32 minuta.

"Sve što je bilo do sada treba da iskoristimo da nas podigne u najboljoj mogućoj mjeri, ali da ostanemo mirne glave i da se pripremimo prije svega za Njemačku i da samo o njoj razmišljamo", dodao je Gojković.

Ukoliko ne bude iznenađanja protiv Njemačke, "ajkule" u četvrtfinalu čeka Italija.

"Treba da prođemo Njemačku, svakako smatram da smo favoriti", jasan je Gojković.

Crna Gora ima i jedno loše sjećanje na sjutrašnjeg rivala pošto je 2009. pomalo i senzacionalno kao evropski prvak eliminisana od Njemačke sa Svjetskog prvenstva. Nakon toga više nije bilo problema.

"Imaju određene individualne tačke koje treba da zatvorimo, a generalno ukoliko budemo na nivou igre sa posljednja dva meča u grupi trebalo bi da bez većih problema riješimo tu utakmicu u svoju korist", zaključio je Gojković.

Ajkule će u nastavku biti oslabljenje - Vlado Popadić je zbog "brutalitija" protiv Hrvatske kažnjen sa dvije utakmice, dok će Njemačku propustiti i centar Vladan Spajić jer je zbog prigovora sa klupe sudijama dobio crveni karton.

"Sigurno neće biti lako, ali i sigurno je da imamo kvalitetnu ekipu koja može da nadomjesti njihove izostanke. Favoriti smo, ne bježimo od te uloge, ali moraćemo maksimalno ozbiljno da shvatimo Njemce", kaće kapiten i golman naše selekcije Petar Tešanović.

Ukoliko sve bude prema planovima, Crna Gora bi konačno mogla da ima i nešto lakši meč na šampinatu.

"Nadam se da ćemo uspjeti i da odmorimo glavne igrače s obzirom na to da je bila i velika potrošnja u posljednje dvije utakmice", zaključio je Tešanović.

EP 2024 - Zagreb

Plej-of

Srijeda

18.30h Francuska - Srbija

20.15h Crna Gora - Njemačka

Četvrtak

17.00h Gruzija - 1D

19.00h Grčka - 2D

Četvrtfinale

Španija - Gruzija/2D

Italija - Crna Gora/Njemačka

Mađarska - Francuska/Srbija

Hrvatska - Grčka/2D

Bonus video: