Srbija se osvetila Francuskoj i zakazala klasik sa Mađarskom

"Delfini" u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu

7294 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Waterpoloserbia.org
Foto: Waterpoloserbia.org

Prije godinu i po u Splitu je francuska vaterpolo reprezentacija šokirala Srbiju i eliminisala je u osmini finala Evropskog prvenstva.

Zato su "delfini" i morali u kvalifikacije za EP 2024 na kojem su servirali osvetu "trikolorima" za plasman među osam najboljih selekcija na Starom kontinentu.

Izabranici Uroša Stevanovića su večeras u Zagrebu slavili 14:10 i zakazali klasik u četvrtfinalu, gdje će se sastati sa Mađarskom.

Srbija je rano povela 2:0 Dušana Mandića iz peterca i Nemanje Vica, ali je Francuska imala odgovor, pa je kasnije vodila 4:3, onda i 6:5 u finišu treće četvrtine.

Mandić je u posljednjoj sekundi tog perioda poravnao na 6:6 u napadu s igračem više, a na samom startu posljednje četvrtine su Radomir Drašović i Nemanja Ubović pogađali za 8:6.

Aleksandr Bue je smanjio na 8:7 i to je bilo to, Srbija nije dozvolila protivniku da se vrati u utakmicu, pa je rutinski odradila posao do kraja.

Mandić je postigao četiri gola iz pet šuteva, Drašović je imao isti učinak bez promašaja, dok se kod Francuza istakao Toma Vernu sa tri pogotka.

Od 20.15 će u bazen crnogorski vaterpolisti - rival na putu ka četvrtfinalu je Njemačka.

Bonus video: