Mačić: Ne bavimo se porazom Italije od oslabljenje Mađarske, gledamo sebe i vjerujemo u polufinale

Vaterpolisti Crne Gore ispunili su cilj na EP u Hrvatskoj, sada se u miru pripremaju za četvrtfinalni klasik sa Italijom, petak od 20.15h

4332 pregleda 0 komentar(a)
Mačić, Foto: Vuk Ilić
Mačić, Foto: Vuk Ilić

Četvrtfinale je uglavnom najteži meč na velikom takmičenju, duel nakon kojeg se ide u borbe za medalje ili kući, ali ovog januara u Hrvatskoj "ajkule" su tu najvažniju utakmicu već dobile.

Nakon trijumfa nad Francuskom u plej-ofu i praktično obezbijeđenog plasmana na Mundijal u Dohi vaterpolisti Crne Gore izazove u Zagrebu nastavljaju klasikom u četvrtfinalu protiv Italije, petak od 20.15 sati.

"Očekujemo tešku utakmicu, četvrtfinale Evropskog prvenstva samo po sebi nosi težinu", poručio je iz hrvatske prijestonice Aljoša Mačić, bek "ajkula".

"Ajkule" su plasmanom u četvrtfinale praktično izborile nastup na SP u Dohi ovog februara - planove bi mogla da im pokvari samo senzacionalna pobjeda Holandije protiv Grčke danas u plej-ofu

Momci Vladimira Gojkovića do plasmana među osam najboljih morali su malo dužim putem kroz plej-of, dok je "setebelo" kao drugoplasirana ekipa grupe B izborio direktan plasman u četvrtfinale.

Ipak, jedan meč u grupi brine Alesandra Kampanju i Italijane - ubjedljiv poraz od Mađarske (10:5) koja je "na Savu" stigla u kombinovanom sastavu.

"Sigurno da je taj poraz bio iznenađenje, Mađarska je stigla u oslabljenom sastavu i mislio sam da će biti totalno drugačije. Međutim, ne ulazimo u sve to, bavimo se sobom i vjerujemo u polufinale", naglasio je Mačić.

U svakom slučaju, Italija i u ovaj meč ulazi kao jedna od najjačih selekcija svijeta, sa jednim od najboljih trenera svih vremena, ali i Crna Gora ima svoju računicu.

"Italija je veoma dobro fizički pripremljena ekipa, ima nekoliko iskusnih igrača i individualno je veoma jaka, ali mislim da u ovom trenutku možemo da im pariramo i da dođemo do polufinala", dodao je Mačić.

"Ajkule" i "setebelo" su tokom priprema odigrale prijateljski meč.

"Tada su oni slavili nakon peteraca, ali ovo sada je potpuno drugačiji ulog - vjerujem u pobjedu", zaključio je Mačić, momak zadužen za mnoge defanzivne stvari u našoj selekciji.

EP 2024 - Zagreb

Plej-of

Danas

17.00h Gruzija - Rumunija

19.00h Grčka - Holandija

Ranije

Francuska - Srbija 10:14

Crna Gora - Njemačka 10:5

Četvrtfinale

Španija - Gruzija/Rumunija

Italija - Crna Gora

Mađarska - Srbija

Hrvatska - Grčka/Holandija

Bonus video: