Spaić: Ne zanima nas da li je Italija kalkulisala; Đuro Radović: Bez respekta na "setebelo"

Evropsko prvenstvo u vaterpolu: "Ajkule" u petak od 20.15 jure plasman u polufinale

7287 pregleda 8 komentar(a)
Foto: MTB-PHOTO
Foto: MTB-PHOTO

Plasmanom u četvrfinale Evropskog prvenstva crnogorski vaterpolisti su ispunili primarni cilj, time su maltene osigurali odlazak na Svjetsko prvenstvo čiji je domaćin Doha.

Izdanja u Dubrovniku u duelima sa Španijom i posebno Hrvatskom obećavaju, pa "ajkule" vide šansu i protiv Italije u borbi za polufinale - okršaj sa "setebelom" je u petak od 20.15.

"Počelo je ono glavno na Evropskom prvenstvu, spremni smo i fokusirani na ono što slijedi. Podizali smo nivo igre kako je turnir odmicao i vjerujem da smo u pravoj formi za duel sa Italijanima od kojeg zavisi da li idemo u borbu za medalju ili ne", rekao je centar Vladan Spaić, koji je zbog crveni kartona u utakmici sa Hrvatskom propustio osminu finala protiv Njemačke.

Italijani su u grupi deklasirali Grčku, onda su doživjeli poraz od pet razlike od Mađarske za drugo mjesto. Djeluje da su "azuri" kalkulisali (protiv Mađara nije igrao Franćesko di Fulvio) i namjerno izbjegli da budu prvoplasirani i da su procijenili da treba da izbjegnu Srbiju u četvrtfinalu...

"Vidjeli smo da je Italija izgubila od Mađarske, ali nismo mislili o tome. Bavili smo se svojom igrom, a da li neko kalkuliše ili ne - to nas ne zanima. Znam da mi u svaki meč ulazimo isto, jako i motivisano, sa željom da trijumfujemo. To je jedini način za nas", istakao je Spaić.

Crna Gora i Italija su se sastali sredinom decembra na Sardinija kupu u Kaljariju. Italijani su slavili nakon peteraca poslije 5:5 u regularnom dijelu.

"Bio je dobar meč, poraženi smo na peterce, ali oba tima su bila nekompletna. Nismo u Kaljariju mogli jedni od drugih ništa da sakrijemo, timovi se dobro znaju. Vjerujem da nas čeka neizvjesna utakmica i da će detalji odlučiti pobjednika", dodao je Spaić.

Đuro Radović poziva "ajkule" da ne respaktuju protivnika.

"Primarni cilj je ostvaren, igraćemo na Svjetskom prvenstvu i među osam najboljih smo u Evropi. Dobro poznajemo Italiju, nedavno smo igrali i u pripremama, ali taj meč nije prava slika. Najbitnije da zaustavimo njihov individualni kvalitet, da zaustavimo kontranapade, kao i da uđemo agresivno i bez respekta", jasan je Radović.

Da li je Italija kalkulisala da bi došla do meča sa Crnom Gorom?

"Poraz Italije od Mađarske nas jeste iznenadio, ali to ne mijenja ništa. Pripremamo se za četvrtfinale, mislim da podižemo formu iz meča u meč i da je to naša prednost", zaključio je vaterpolista Jadrana iz Splita.

Bonus video: