Selektor Italije: Crna Gora se približila onom što mi igramo, odbrana mora da bude bolji dio tima

"Crna Gora je na ozbiljnom nivou u ovom momentu, željeće utakmicu sa puno plivanja i ritma i mi na to moramo da budemo spremni", jasan je golman Italije Marko del Lungo

6369 pregleda 0 komentar(a)
Foto: federnuoto.it
Foto: federnuoto.it

Crna Gora i Italija su veliki protivnici sa najvećih takmičenja, rivalstvo se nastavlja u Zagrebu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Selektor "setebela" Alesandro Kampanja je veoma oprezan pred duel sa "ajkulama", pogotovo poslije nastupa naše selekcije u grupnoj fazi protiv Francuske, Španije i Hrvatske.

"Crna Gora se približila onome što igra Italija. U Dubrovniku je pokazala dinamičnu igru, sa dosta kontranapada, brzine u razmjeni lopte, mnogo pokretljivosti... Moraće da obratimo posebnu pažnju kako bismo iskoristili svoje prednosti. Odbrana mora da bude bolji dio tima, jer kad smo dobri pred našim golom onda smo mirniji i u napadu", rekao je Kampanja i dodao:

"Ono što je bilo u grupi treba da zaboravimo, dueli sa Grcima i Mađarima su iza nas. Pred nama su najbitnije utakmice na turniru, a došli smo ovdje da igramo do kraja. Da bismo to ispunili moramo da budemo bolji nego što je bio slučaj do sada", dodao je Kampanja.

Mađarska je deklasirala Italiju (10:5) i preuzela joj prvo mjesto u grupi.

"Taj meč mora da se zaboravi. Bio je to pogrešan korak, šamar koji nas je odmah vratio u realnost, jer je pokazao da možemo da igramo ispod svakog nivoa. Crna Gora je na ozbiljnom nivou u ovom momentu, željeće utakmicu sa puno plivanja i ritma i mi na to moramo da budemo spremni", jasan je golman Italije Marko del Lungo.

Bonus video: