Ukropina: Objektivno, bolji smo od Rumuna; Matković: Svaka utakmica je važna za nas

Crna Gora sjutra (20.15) protiv Rumunije igra meč za razigravanje od 5. do 8. mjesta

4098 pregleda 5 komentar(a)
Matković, Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Matković, Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra (20.15) protiv Rumunije igra meč za razigravanje od 5. do 8. mjesta na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Ajkule" su sinoć u četvrtfinalu izgubile od Italije (14:8) i još jedno takmičenje završile bez osvojene medalje. Crna Gora je protiv Španije i Hrvatske u grupnoj fazi pokazala koliko može, ali je protiv "setebela" odigrala loše i na kraju izgubila.

"Utakmica sa Rumunijom je od velikog značaja. Moramo da pobijedimo ako želimo da imamo lakšu grupu na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Teško je poslije onakvog poraza da se vratimo na put, ali bi nam trijumf dosta donio. Trebalo bi da budemo pravi. Ako se desi kiks protiv Rumuna, put do Pariza će biti još teži. Objektivno smo bolji od njih", rekao je Aleksa Ukropina.

Početkom februara je Svjetsko prvenstvo u Dohi.

"Motiv uvijek postoji. Mlada smo ekipa i svaka utakmica i svaka prilika je važna za nas. Utakmica protiv Rumunije nam može donijeti lakše šešire za neka buduća takmičenja. Ozbiljno ćemo ući u meč i dati maksimum. Turnir je bio naporan, radimo sve što je u našoj moći da se što bolje oporavimo. Nadam se da ćemo uspjeti da se odmorimo do utakmice. Sigurno ćemo ući spremni, koncentrisani - valjda to bude dovoljno za pobjedu. Ostvarili smo primarni cilj i plasirali se na Svjetsko prvensto u Dohi. Tamo ćemo pokušati da izborimo olimpijsku vizu", poručio je Dušan Matković.

Bonus video: