Crna Gora ima motiv, meč sa Rumunijom je bitan zbog Dohe

Evropsko prvenstvo u vaterpolu

14832 pregleda 25 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Crnogorski vaterpolisti od 20.15 igraju protiv Rumunije u prvom od dva meča za plasman od 5. do 8. mjesta i taj duel ima važnost, jer bi pobjeda značila i da bi se "ajkule" našle u lakšoj grupi na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Ako slavi, tim Vladimira Gojkovića će na SP, koje počinje 5. februara, igrati u grupi C u kojoj su Srbija, Japan i Sjedinjene Američke Države.

U slučaju neuspjeha u tu grupu bi upali Rumuni, dok bi Crna Gora otišla u D, sa Italijom, Mađarskom i Kazahstanom. Sve ovo je, naravno, bitno zbog borbe za Olimpijske igre preko Dohe, u kojoj se dijele posljednje četiri vize.

Direktan plasman u četvrtfinale SP će izboriti prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, a drugoplasirane i trećeplasirane idu u razigravanje za plasman među osam najboljih.

"Utakmica sa Rumunijom je od velikog značaja. Moramo da pobijedimo ako želimo da imamo lakšu grupu na Svjetskom prvenstvu. Teško je poslije poraza od Italije da se vratimo na put, ali bi nam trijumf dosta donio. Trebalo bi da budemo pravi, jer ako se desi kiks protiv Rumuna, put do Pariza će biti još teži. Objektivno smo bolji od njih", rekao je Aleksa Ukropina.

Crna Gora je favorit protiv Rumunije i to mora da opravda.

"Ozbiljno ćemo ući u meč i dati maksimum. Turnir je bio naporan, radimo sve što je u našoj moći da se što bolje oporavimo. Sigurno ćemo ući spremni, koncentrisani, valjda to bude dovoljno za pobjedu", istakao je Dušan Matković.

Bonus video: