Dominantna Španija: "Crvena furija" u finalu, napada prvu titulu prvaka Evrope u istoriji

Tim Davida Martina u polufinalu EP bolji od Italije

8194 pregleda 27 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Očekivala se žestoka bitka u bazenu na Savi, ali prvi polufinalni duel Evropskog prvenstva za vaterpoliste je bio jednosmjesna ulica zahvaljujući dominaciji Španije.

Svjetski šampion iz 2022. je u finalu EP nakon fantastične partije protiv Italije - slavio je 7:4 i u utorak ima šansu da dođe do prvog evropskog zlata u istoriji

"Crvena furija" je od starta zatvorila sve prilaze golu Unaija Agirea (imao je 14 odbrana), u napadu su pogađali Felipe Perone, Alberto Munaris i Alvaro Granados, pa je već sredinom drugog perioda moglo da se nasluti ko ide u finale u Zagrebu.

Španci su nakon tri četvrtine vodili 5:1, Italijani početkom posljednje četvrtine preko Franćeska Kondemija smanjili na 5:2 i pogodili mrežu nakon skoro 20 minuta igre. Bilo je, ipak, kasno da se vrate u meč...

Španiji bi plasman u finale mogao da donese i plasman na Olimpijske igre, pod uslovom da Mađarska bude bolja od Hrvatske u drugom polufinalu koje počinje od 18.30.

Ako, pak, u finale prođu "barakude" onda će osvajač titule automatski i osigurati vizu za plasman u Pariz.

Crna Gora od 20.15 igra sa Rumunijom i ako slavi sastaće se sa Grčkom u borbi za peto mjesto. Heleni su ranije danas bili bolji od Srbije 12:10.

Bonus video: