Gojković: Novi izazov protiv vrhunske ekipe, iako Grci nisu na nivou iz Fukuoke

Meč za peto mjesto na Evropskom prvenstvu

9718 pregleda 42 reakcija 13 komentar(a)
Foto: MTB-PHOTO
Foto: MTB-PHOTO

Utorak je posljednji dan na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, a crnogorski vaterpolisti su dobili pretposljednji termin na turniru.

Od 18.30 u zagrebačkom bazenu na Savi ih čeka duel sa Grčkom za peto mjesto, sat i 45 minuta kasnije je na programu veliko finale između Hrvatske i Španija gdje pada odluka o šampionu, ali i direktnom putniku na Olimpijske igre.

"Ajkule" su samo jednom bile petoplasirane na evropskim šampionatima, dogodilo se to baš u Zagrebu 2013. kada niko nije mogao da bude zadovoljan plasmanom, jer je naš nacionalni tim bio jedan od favorita za medalju.

I sada, 13 i po godina kasnije, vjerovalo se da Crna Gora može da se umiješa u borbu za odličje na koje čeka od januara 2020, ali se ispostavilo da je opet bila daleko od toga.

Protiv Helena naš nacionalni tim ima šansu da takmičenje završi na pozitivan način.

"Igrali smo sa Grčkom u četvrtfinalu u Fukuoki, u pitanju je aktuelni svjetski vicešampion koji ovdje nije na nivou tih izdanja od ljetos. Sredina je sezone, vjerovatno su i svi pomalo umorni, ali može da se kaže da su Grci pokriveni na svim pozicijama, čak i pojačani u odnosu na Fukuoku, jer im se vratio Vlahopulos", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Trijumf bi značio našoj selekciji.

"Za nas je izazovan meč za peto mjesto protiv vrhunske ekipe i sigurno prilika da probamo da je pobijedimo i da kroz ovu utakmicu ostvarimo određeni napredak, jer ovakvi mečevi sigurno mnogo znače", istakao je Gojković.

Osvrnuo se Gojković i na grupu koja "ajkule" čeka Svjetskom prvenstvu, koje počinje već 5. februara - rivali će biti Srbija, Sjedinjene Američke Države i Japan.

"Upali smo u tešku grupu, jedinu na turniru gdje su sve četiri ekipe sa ambicijama. Nema puno vremena do SP, svega nekoliko dana ćemo odmarati do početka priprema, a moramo da budemo u pravoj formi već na početku Svjetskog prvenstva", kazao je Gojković.

Vlado Popadić želi da se Crna Gora od Zagreba oprosti na pravi način.

"Utakmica možda nije toliko rezultatski bitna, jer znamo u kojoj grupi ćemo završiti na Svjetskom prvenstvu u Dohi, ali bi nam pobjeda mnogo više značila na psihološkom planu. Nismo uspjeli u tom meču protiv Italije, sada nas čeka duel sa još jednom ekipom iz samog vrha. Znamo mane Grka, vjerujem da možemo da ih iskoristimo i Evropsko prvenstvo završimo na petom mjestu", rekao je Popadić.

Bonus video: