Srbija lagano sa Rumunijom za sedmo mjesto u Zagrebu

Srbija je u Barseloni 2018. postala šampion Evrope, a od tada kreće pad ove selekcije kada su u pitanji prvenstva Starog kontinenta - "delfini" su prije sedmog mjesta iz Zagreba bili petoplasirani u Budimpešti 2020, dok su EP u Splitu 2022. završili na devetoj poziciji

4850 pregleda 6 komentar(a)
Mandić, Foto: VSS (Facebook)
Mandić, Foto: VSS (Facebook)

Da je Rumunija najslabija od osam reprezetacija koje su izborile četvrtfinale Evropskog prvenstva bilo je jasno i prije raspleta u Zagrebu, a rezultati te selekcije sve su samo potvrdili.

Vaterpolisti Srbije imali su lakši trening protiv Rumunije u meču za sedmo mjesto na šampionatu kontinenta u Hrvatskoj - 18:7.

Aktuelne olimpijske šampione do pobjede su vodili Dušan Mandić i Đorđe Lazić sa po četiri gola, a tri je postigao Strahinja rašović.

Na drugoj strani dva puta je mrežu Srbije tresao Jonat Vrančeanu.

Srbija je u Barseloni 2018. postala šampion Evrope, a od tada kreće pad ove selekcije kada su u pitanji prvenstva Starog kontinenta - "delfini" su prije sedmog mjesta iz Zagreba bili petoplasirani u Budimpešti 2020, dok su EP u Splitu 2022. završili na devetoj poziciji.

S druge strane, Rumunija je posljednji put u četvrtfinalu igrala prije tačno deset godina u Budimpešti.

Na Savi se od 16.30 sati igra meč za treće mjesto između Italije i Mađarske, dok će od 18.30 u bazen naši vaterpolisti - Crna Gora u utakmici za peto mjesto igra protiv Grčke.

Veliko finale između Hrvatske i Španije počinje u 20.15h.

Bonus video: