Gojković: Nismo imali energiju koja nas krasi; Matković: Odigrali smo katastrofalno

"Sada treba da se što prije oporavimo za Svjetsko prvenstvo", rekao je selektor "ajkula"

11140 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Poraz i skromna partija crnogorskih vaterpolista na kraju Evropskog prvenstva - Grčka je savladala izabranike Vladimira Gojkovića 15:10 u duelu za peto mjesto.

"Ajkule" su po šest golova primile u prvoj i posljednjoj četvrtini.

"Zasluženo su slavili Grci. Mi nismo ušli u meč s energijom koja nas krasi, a protiv vrhunskih ekipa morate da budete od prvog do posljednjeg minuta blizu maksimuma. Poslije smo pokušali da se vratimo, bila je velika potrošnja, a neki igrači su bili i umorni jer su iznijeli turnir. Sada treba da se oporavimo što je prije moguće za ono što nas čeka", rekao je Gojković.

Miroslav Perković je odradio veliki dio posla na poziciji centra, početkom posljednje četvrtine je pogodio i za 9:8, ali je Grčka odbila taj nalet naše selekcije.

"Nismo najbolje ušli u meč, dozvolili smo velikom timu da napravi ozbiljnu razliku. Kasnije je bilo teško vratiti se, dali smo sve sebe, ali nas je stigao i umor. Zadovoljan sam zalaganjem, sada se okrećemo obavezama koje su pred nama, a to je nastup na Svjetskom prvenstvu", istakao je Perković.

SP u Dohi počinje 5. februara, Crna Gora je u grupi sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanom.

"Za nas jedan od najslabijih mečeva na turniru, uz onaj sa Italijom. Odigrali smo katastrofalno, prije svega u odbrani. Moramo da vidimo gdje smo griješili da te greške ispravimo kako bismo bili bolji u Dohi", kazao je Dušan Matković.

Bonus video: