Gojković objavio spisak za pripreme za Svjetsko prvenstvo, nema Bogdana Đurđića

Đurđić je na SP u Fukuoki prošlog ljeta igrao samo u prva dva meča na turniru, dok nije bio na spisku od 15 igrača za nedavno odigrano Evropsko prvenstvo

11927 pregleda 36 reakcija 38 komentar(a)
Gojković, Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures
Gojković, Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Crnogorski vaterpolisti kreću u operaciju Doha, gdje ih od 5. do 17. februara čeka Svjetsko prvenstvo kroz koje ciljaju plasman na Olimpijske igre u Parizu na ljeto.

„Ajkule” su u utorak kao šestoplasirane završile nastup na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj, a nakon nekoliko dana odmora već u ponedjeljak nastavljaju s radom - do 27. januara će trenirati u Trebinju, nakon čega idu u Bukurešt, odakle ih drugog dana februara čeka put u Katar, objavljeno je iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Selektor Vladimir Gojković je saopštio spisak igrača koji će početi pripreme za Svjetsko prvenstvo i na njemu su otprilike ista imena koja su iznijela teret pred i na Evropskom prvenstvu.

Kao i u susret EP, na spisku je 20 igrača, jedina promjena što je umjesto Bogdana Đurđića sada tu Vuk Drašković.

Đurđić je na SP u Fukuoki prošlog ljeta igrao samo u prva dva meča na turniru (protiv Južne Afrike i Španije), dok nije bio na spisku od 15 igrača za nedavno odigrano Evropsko prvenstvo.

Pripreme će početi golmani Petar Tešanović, Dejan Lazović i Darko Đurović, a tu su još Draško Brguljan, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Kanstantin Averka, Aleksa Ukropina, Dušan Banićević, Đuro Radović, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Martin Gardašević, Miroslav Perković, Vuk Drašković, Vasilije Radović, Jovan Vujović i Marko Mršić.

Crna Gora je ljetos na Svjetskom prvenstvu bila sedmoplasirana, igrala je četvrtfinale u kojem je izgubila od Grčke, a u Dohi bi joj sam plasman među osam najboljih donio vizu za Olimpijske igre, što je u ovom momentu prioritet svih prioriteta.

Samo na prvi pogled je odlazak u četvrtfinale ovog puta jednostavan zadatak, jer Crna Gora ima komplikovanu grupu na SP - rivali su joj Srbija, Sjedinjene Američke Države i Japan. U slučaju da bude trećeplasirana u grupi C onda bi u osmini finala za rivala imala Mađarsku ili Italiju (i „azuri” jure plasman na Olimpijske igre), selekciju koja osvoji drugo mjesto u grupi D. Samim tim i i put u Pariz bio pod velikim znakom pitanja.

Naš nacionalni tim turnir otvara 5. februara protiv američke reprezentacije, dva dana kasnije je rival Srbija, a 9. februara Japan.

U četvrtfinale će se plasirati pobjednici četiri grupe, drugoplasirane i trećeplasirane selekcije idu u razigravanje za plasman među osam najboljih.

Bonus video: