Primorac treći na turniru koji nosi ime velikog Tibora Benedeka, Janović najbolji strijelac

Ekipa koju sa klupe predvode Veljko Uskoković i Uglješa Brguljan pobijedila je Vašaš (13:12), KSI (15:8), Honved (14:4), Solnok (16:11), dok je poražena od FTC-a (8:7)

3810 pregleda 1 komentar(a)
Juniori i stručni štab Primorca, Foto: VPK Primorac (Facebook)
Juniori i stručni štab Primorca, Foto: VPK Primorac (Facebook)

Budimpešta je prethodnih dana bila domaćin turnira koji se organizuje u čast jednog od najvećih vaterpolista svih vremena Tibora Benedeka, a zapažen nastup na njemu imali su i mladi momci iz Kotora.

Juniori Primorca osvojili su treće mjesto na turniru na kojem su učestvovali velikani mađarskog vaterpola Honved, Vašaš, Ferencvaroš, zatim Solnok, prvi Benedekov klub KSI, kao i Bečej iz Srbije.

Ekipa koju sa klupe predvode Veljko Uskoković i Uglješa Brguljan pobijedila je Vašaš (13:12), KSI (15:8), Honved (14:4), Solnok (16:11), dok je poražena od FTC-a (8:7).

U glavnom gradu Mađarske zablistao je Srđan Janović - sin legendarnog crnogorskog vaterpoliste Nikole bio je najbolji strijelac turnira sa 18 golova.

VPK Primorac, PVK Primorac, VK Primorac
foto: VPK Primorac (Facebook)

Najbolji klub na kraju je bio Vašaš, dok je Ferencvaroš zauzeo drugo mjesto.

Tibor Benedek je kao igrač i kao trener bio jedna od najvećih ličnosti u vaterpolu - u bazenu je tri puta stizao do olimpijskog zlata (2000, 2004. i 2008), dok je sa klupe kao selektor predvodio Mađarsku do svjetske titule 2013. u finalu protiv Crne Gore.

Preminuo je 2020. u 48. godini.

Bonus video: