Tešanović vjeruje u "ajkule": Imamo kvalitet da igramo sa svima, na premijeri moramo da budemo pravi

"Mislim da smo se približili najboljim ekipama, iako selekcije poput Mađarske i Španije imaju veći kvalitet. U presudnim trenucima utakmice nam treba više enegije i mentalne snage, kad odlučuje jedna lopta mi napravimo grešku koja nije svojstvena timu koji želi da osvoji medalju. Na tome treba da radimo", rekao je kapiten crnogorske reprezentacije

3696 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Prvi meč sa Sjedinjenim Američkim Državama bi mogao da crnogorskim vaterpolistima pokaže put ka četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, samim tim i otvorio vrata Olimpijskih igara u Parizu.

Kapiten Petar Tešanović vjeruje da Crna Gora nije daleko od nivoa vrhunskih ekipa i da će to pokazati u Dohi.

"Imamo kvalitet da se nosimo sa svima, što smo i pokazivali na posljednjim takmičenjima. Mislim i da smo na pravom putu, potrebno je samo da imamo više koncentracije u ključnim momentima", rekao je Tešanović.

Svi rivali u grupi (SAD, Srbija i Japan) zahtijevaju posebnu pažnju.

"Grupa jeste zahtjevna, sa tri ujednačene selekcije i Japanom koji je možda kvalitetom malo ispod. Sigurno će se mečevi rješavati na jedan gol i veoma je bitno da protiv Amerikanca na startu budemo pravi", kazao je Tešanović.

Cilj je jasan:

"Želimo da se plasiramo na OI. Treba da budemo među četiri ekipe koje će izboriti vizu, a onda ćemo pokušati da preskočimo taj stepenik zvani četvrtfinale, gdje smo se okliznuli nekoliko puta", dodao je čuvar mreže italijanske Breše.

Crna Gora je na Evropskom prvenstvu bila šestoplasirana, prije toga osmoplasirana na svijetu...

"Mislim da smo se približili najboljim ekipama, iako selekcije poput Mađarske i Španije imaju veći kvalitet. U presudnim trenucima utakmice nam treba više enegije i mentalne snage, kad odlučuje jedna lopta mi napravimo grešku koja nije svojstvena timu koji želi da osvoji medalju. Na tome treba da radimo, da ponavljamo stvari na treninzima i u tim segmentima moramo da se popravimo", zaključio je Tešanović.

Bonus video: