Perković: Da na Mundijalu pokažemo ono što je izostalo na EP

Još pet dana do početka Svjetskog vaterpolo prvenstva u Dohi - crnogorski centar je imao jasnu poruku

4735 pregleda 4 komentar(a)
Perković na jednom od ranijih duela sa Srbijom, Foto: Orange Pictures/VPSCG
Perković na jednom od ranijih duela sa Srbijom, Foto: Orange Pictures/VPSCG

Na mjestu na kojem je prije nešto više od godinu krunisan fudbalski kralj Lionel Mesi za pet dana svoj trenutak slave tražiće i najbolji vaterpolisti planete, među njima deveti put i crnogorski.

Doha i Katar spremni su za vaterpolo Mundijal, a sve kreće za pet dana kada će "ajkule" protiv Sjedinjenih Američkih Država krenuti ka završnici Svjetskog prvenstva, ali i prema onome za šta žive posljednje tri godine - Olimpijskim igrama.

"Mislim da smo spremni", poručio je naš centar Miroslav Perković.

Svjetsko prvenstvo dolazi samo dvadesetak dana nakon Evropskog na kojem je Crna Gora eliminisana u četvrtfinalu.

"Znam da smo jako motivisani da na Svjetskom prvenstvu pokažemo ono što je izostalo na Evropskom", jasan je crnogorski "sidraš"

Osim Amerikanaca ekipu Vladimira Gojkovića u grupi očekuju i dueli sa Srbijom i Japanom - pobjednik ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala.

"Čekaju nas jaki protivnici, a to je i Japan, koji je možda malo slabiji od ostalih, ali je jako teško igrati protiv te selekcije", dodao je Perković, koji je na nedavnom EP u Hrvatskoj bio drugi po broju iznuđenih isključenja.

Crnoj Gori je nastup u Dohi posljednja šansa da se domogne Olimpijskih igara u Parizu, a dijeliće se četiri vize.

Četvrtfinale bi trebalo da bude dovoljno za odlazak u Grad svjetlosti, a po rejtingu bi te četiri karte trebalo da ugrabe Italija, Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

Važno je, međutim, da se uđe u osam najboljih, kako “ajkule” ne bi pretekli Rumunija, Brazil ili neko treći...

Perković će biti veliki adut na poziciji centra.

"Za mene je igranje u reprezentaciji posebno i drugačije, u svakom momentu dajem sve od sebe. Taj moj individualni rezultat dođe zahvaljujući borbi, saigračima, stručnom štabu... Nadam se da ću na Svjetskom prvenstvu biti još bolji", naglasio je igrač Novog Beograda.

Bonus video: