Gojković: Po ovo smo došli, ogroman je stres bio - od Dubrovnika svaki meč je odigran u velikom intenzitetu

"Izuzetno zahtjevan meč je odlučivao da li ostajemo u igri - ostaje nam da se pripremimo za ono što nas čeka za dva dana"

8433 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Orange Pictures/VPSCG
Foto: Orange Pictures/VPSCG

Daleko su "ajkule" od prave forme, ali prvi mini-cilj u Dohi je ostvaren - vaterpolisti Crne Gore nakon mnogo muke savladali su Japan (13:11) i plasirali se u plej-of Svjetskog prvenstva.

"Po ovo smo došli - da prođemo grupu. Ostaje da vidimo da li ćemo biti drugoplasirani ili trećeplasirani", rekao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

A, sa koje pozicije će "ajkule" u bobru za četvrtfinale i plasman na Olimpijske igre zavisće od ishoda duela između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država - danas od 15.30 sati. Ukoliko slave "delfini", Crna Gora će biti drugoplasirana i trebalo bi u plej-ofu da igra sa Rumunijom, dok bi ih pobjeda "Amera" poslala na Italiju.

"Izuzetno zahtjevan meč je odlučivao da li ostajemo u igri - ostaje nam da se pripremimo za ono što nas čeka za dva dana", dodao je Gojković.

Svjetsko prvenstvo je stiglo samo dvadesetak dana nakon Evropskog u Hrvatskoj.

"Čestitao bih igračima, ogroman je stres bio. Praktično u Dubrovniku, Zagrebu i ovdje su takve grupe bile da nisu mogli da odigraju nijednu utakmicu u lakšem intenzitetu, tako da su se pripremili dobro", zaključio je Gojković.

Bonus video: