Italija "odradila" Rumuniju - pobjeda Srbije nad SAD šalje "ajkule" na balkanske trikolore

Posljednji meč grupe C Srbija i SAD igraju od 15.30h

29776 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Federazione Italiana Nuoto
Foto: Federazione Italiana Nuoto

Držali su se balkanski trikolori dvije četvrtine, bili ravnapravan rival moćnoj Italiji, ali u nastavku je "setebelo" pojačao i praktično rutinski završio posao...

Vaterpolisti Italije savladali su Rumuniju (16:9) u 3. kolu grupe D na Svjetskom prvenstvu i sa druge pozicije se plasirali u plej-of.

Sve to znači da će Crna Gora, ukoliko Srbija danas od 15.30 savlada Sjedinjene Američke Države, kao drugoplasirani u grupi C u osmini finala igrati protiv Rumunije, koja je na kraju bila treća u svojoj grupi.

Ukoliko, ipak, Amerikanci budu bolji od Srbije, "ajkule" će za plasman u četvrtfinale i odlazak na Olimpijske igre čekati pakleno težak posao protiv Italije.

Rumuni su i danas pokazali da mogu da budu nezgodan rival, sa Italijom su do treće četvrtine igrali praktično "gol za gol" (na poluvremenu bilo 8:7 za setebelo), ali su momci Alesandra Kampanje do kraja tog perioda "odletjeli" na 13:9 i već tada završili posao.

Ono što danas nije išlo Italiji bili su penali pošto su sa peterca iz sedam pokušaja uspjeli samo dva puta da savladaju Marijuš-Florina Tica.

Franćesko di Fulvio je sa pet golova predvodio Italiju, dok su Lorenco Bruni, Franćesko Kondemi i Mateo Joki Grata po dva puta tresli mrežu Rumuna.

Na drugioj stani Vlad-Luka Georgesku je postigao tri pogotka, dok je Tic na kraju upisao ukupno 11 odbrana.

Bonus video: