Crna Gora sa Rumunijom, greška je zabranjena, Tešanović: Siguran sam u pobjedu

Ako savladaju Rumune i plasiraju se u četvrfinale Svjetskog prvenstva "ajkule" će osigurati vizu za Olimpijske igre

12681 pregleda 84 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Marcel ter Bals / MTB-Photo
Foto: Marcel ter Bals / MTB-Photo

Sve što je bilo u grupi, i dobro i loše, ostalo je iza vaterpolo reprezentacije Crne Gore kojoj je naredni meč - u osmini finala Svjetskog prvenstva - bitan kao da je u pitanju borba za medalju.

Skrivanja nema, pred "ajkulama" su 32 minuta gdje moraju da opravdaju ulogu favorita kako bi se plasirali na Olimpijske igre u Parizu - rival je Rumunija, tim koji su izabranici Vladimira Gojkovića prije skoro mjesec na šampionatu Evrope savladali 18:11 u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta.

Crna Gora je u grupi C na SP savladala Sjedinjene Američke Države na peterce i Japan, poražena je od Srbije - to joj je bilo dovoljno za drugo mjesto.

"U prvom dijelu turnira nismo bili na nivou, niti smo igrali onako kako želimo. Nedavno smo na Evropskom prvenstvu u grupi bili dobri, a kasnije pali, pa se nadam da će sada biti obrnuto. Upisali smo dvije pobjede, ali i dalje nas boli taj poraz od Srbije", rekao je kapiten Petar Tešanović.

Naš nacionalni tim odavno nema snagu da bi mogao da potcijeni bilo kog rivala, pa ni Rumune.

"Rumunija ima određeni kvalitet i nekoliko dobrih igrača. Uradićemo sve da ih zatvorimo i siguran sam da ćemo pobijediti i izboriti vizu za Olimpijske igre", kazao je Tešanović.

Peti plasman vaterpolista na OI je najveći cilj, do Grada svjetlosti se može samo trijumfom u nedjeljnom duelu koji je zakazan za 15.30 časova.

"Čast je biti kapiten nacionalnog tima, selekcije koja je osvajala brojne medalje, ali nikada olimpijsku. Ona ostaje san svih nas vaterpolista, ali prvo da se kvalifikujemo, tako da mislimo samo o tome u ovom momentu", jasan je golman koji je u prvom kolu SP protiv SAD odbranio pet peteraca.

Centar Vladan Spaić vjeruje da se protiv Rumunije sve pita Crna Gora.

"Čeka nas kvalitetan rival, ali mi se pitamo. Treba maksimalno fokusirani da uđemo u tu utakmicu, da je dobijemo i osiguramo put u Pariz. Naša prednost je u plivanju, presingu i tranziciji - tu treba da lomimo protivnika kako meč ne bi ušao u neizvjestan finiš gdje jedna lopta može da odluči", rekao je Spaić.

OSMINA FINALA

Nedjelja

Hrvatska - Kina 10.00

Australija - Francuska 14.00

Crna Gora - Rumunija 15.30

SAD - Italija 17.00

ČETVRTFINALE

Utorak

Crna Gora/Rumunija - Španija 14.00

Grčka - SAD/Italija 15.30

Srbija - Hrvatska/Kina 17.00

Mađarska - Australija/Francuska 18.30

Bonus video: