Brguljan: Zasluženo idemo u Pariz, protiv Španije pravi test da vidimo kakva nam je budućnost

"Nema šta o Špancima šta da se priča, to je vrhunska selekcija i pred nama je duel koji je dobra prilika da napravimo iskorak i da se "pokidamo", pa da vidimo za šta će biti dovoljno", rekao je iskusni vaterpolista

11377 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: MTB-PHOTO
Foto: MTB-PHOTO

Draško Brguljan je protiv Rumunije imao veoma bitnu ulogu u odbrani.

Pogotovo u drugoj četvrtini, kada su crnogorski vaterpolisti stizali prednost rivala, gdje je sa nekoliko ukradenih lopti legendarni Kotoranin pogurao "ajkule".

Crna Gora ide u Pariz, Brguljan bi mogao da postane prvi naš sportista sa pet učešća na OI.

"Prvo da vidimo da li ću biti tamo", rekao je uz osmijeh Brguljan.

"Ovo je odličan rezultat. Mučili smo se na početku, imali problema, ali guramo - došli smo do četvrtfinala, obezbijedili plasman na Olimpijske igre peti put. Najvažnije je da idemo u Pariz, tamo smo zasluženo".

Rumunija je namučila našu selekciju.

"Bilo je jako teško. Rumunija nije loša ekipa, to pokazuju rezultati posljednjih godina. Ima odličan, mlad sastav, predvođena je dobrim trenerom i igra zaista dobar vaterpolo", istakao je Brguljan.

Na redu je četvrtfinale i meč sa Španijom.

"To je meč za uživanje i dobar test da vidimo da li ova ekipa u budućnosti može do medalje ili ne. Španija je uz Mađarsku najbolji tim na svijetu, nedavno je osvojila je Evropsko prvenstvo... Nema šta o Špancima šta da se priča, to je vrhunska selekcija i pred nama je duel koji je dobra prilika da napravimo iskorak i da se "pokidamo", pa da vidimo za šta će biti dovoljno", zaključio je Brguljan.

Bonus video: