Kompletirani parovi četvrtfinala u Dohi, poznati svi učesnici Olimpijskih igara

Crna Gora, Italija, Hrvatska i Srbija opravdali ulogu favorita i uzeli četiri posljednje vize za Pariz

8583 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MTB-PHOTO
Foto: MTB-PHOTO

U vaterpolu iznenađenja na velikim takmičenjima nisu baš redovna pojava, nisu se dogodila ni u nokaut fazi Svjetskog prvenstva.

Španiji, Mađarskoj, Grčkoj i Srbiji su u se među u četvrtfinalu pridružili Crna Gora, Francuska, Italija i Hrvatska, pa je nakon duela osmine finala kompletirana lista selekcija koje će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Ajkule" su danas otklonile dilemu pobjedom nad Rumunijom, a vizu imaju i Italijani, Hrvati i selekcija Srbije, koja je put u Grad svjetlosti osigurala tako što se direktno plasirala među osam najboljih na SP u Dohi.

Najzanimljivi meč osmine finala su odigrali Italija i Sjedinjene Američke Države.

"Setebelo" je pobijedio 13:12, a otpor oslabljenih Amera (za koje nije igrao ponajbolji centar svijeta Ben Halok zbog "brutalitija" u meču sa Srbijom) slomio je tek u posljednja četiri minuta.

Franćesko di Fulvio i Andrea Fondeli su bili najefikasniji u timu Aleksandra Kampanje sa po tri gola, na drugoj strani se istakao Hanes Daube sa četiri pogotka.

Italija će u četvrtfinalu igrati protiv Grčke, a na OI se kroz osminu finala SP plasirala Hrvatska. Imala je najlakši mogući posao - protiv Kine koju je savladala 22:4.

"Plasman na Olimpijske igre - to je ono što smo željeli. Godinu smo strepili hoćemo li, kada ćemo, kako... Sada smo to napokon riješili", rekao je selektor "barakuda" Ivica Tucak.

Hrvati će se u četvrtfinalu sastati sa Srbijom.

"Možda su Srbi rezultatima malo "zapeli" posljednje dvije ili tri godine, ali radi se o aktuelnim olimpijskim pobjednicima. Vjerujem da možemo da ih savladamo, imamo snagu za to, ali moramo da budemo na 100 odsto mogućnosti", istakao je Tucak.

Rivala je u četvrtfinalu dočekala i Mađarska - igraće protiv Francuske. "Trikolori" su izašli na kraj sa Australijom (11:8), predvodio ih je Aleksandr Bue sa četiri gola.

Dakle, na olimpijskom vaterpolo turniru u Parizu će učestvovati:

Francuska - kao domaćin OI, Španija, SAD, Australija, Japan i Južna Afrika - kao kontinentalni šampioni, Mađarska i Grčka kao najbolje na SP u Fukuoki, te Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Italija koje su stigle do četvrtfinala prvenstva svijeta u Dohi.

Rezultati osmine finala

Hrvatska - Kina 22:4

Australija - Francuska 11:8

Crna Gora - Rumunija 12:9

SAD - Italija 12:13

Četvrtfinale - utorak

Crna Gora - Španija 14.00

Grčka - Italija 15.30

Srbija - Hrvatska 17.00

Mađarska - Francuska 18.30

Polufinale - četvrtak

Crna Gora/Španija - Grčka/Italija

Srbija/Hrvatska - Mađarska/Francuska

Bonus video: