Gojković: Karta za Pariz dodatni motiv igračima da budu još bolji, iz meča sa Španijom možemo samo da dobijemo mnogo

Konačno meč bez stresa - vaterpolisti Crne Gore sjutra (utorak, 14h) protiv šampiona Evrope Španije u četvrtfinalu SP

11504 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Gojković, Foto: LEN
Gojković, Foto: LEN

Sa kartom za Pariz i konačno bez stresa vaterpolisti Crne Gore napadaju najbolju ekipu na planeti.

Vrijeme je za četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Dohi - "ajkule" sjutra (utorak) od 14 sati igraju protiv Španije.

Utakmica protiv selekcije koja je prije dvadesetak dana u Zagrebu pokorila Evropu vjerovatno je i najlakša za momke Vladimira Gojkovića tokom prethodna dva paklena mjeseca - Španija je favorit, a Crna Gora je plasmanom u četvrtfinale ispunila cilj - plasman na Olimpijske igre.

"Mislim da možemo da dobijemo mnogo od ove utakmice i želim da do kraja susreta izdržimo, budemo u egalu i da probamo da napravimo iznenađenje", poručio je selektor Gojković.

"Furija" je na januarskom Evropskom prvenstvu izgubila samo meč na startu od Hrvatske nakon penal ruleta, potom je ekipa Davida Martina uhvatila zalet i dominantno postala prvak kontinenta.

Na tom putu bila je bolja i od Crne Gore, koja se odlično držala do sredine četvrte četvrtine (14:12).

"Izuzetna su selekcija - individualno i ekipno. Fenomenalno su organiozivani i sugurno ti rezultati nisu slučajni", istakao je Gojković.

Kako protiv takvog tima?

"Nije teško spremati se za njih - jednostvano moramo da budemo fokusirani 32 minuta i moramo da budemo blizu našeg maksimuma sa svih 13 igrača", kaže Gojković.

Crnogorski selektor je prokomentarisao i odlazak na Igre u Parizu.

"Po mom mišljenju veliki uspjeh - za crnogorski vaterpolo i crnogorski sport. Vaterpolo reprezentacija peti put zaredom ide na Olimpijske igre i mislim da je to iz sredine u kojoj smo zaista veliko ostvarenje".

Još jednom se okrenuo svojim igračima.

"Moram da im čestitam ponovo, ogroman je stres kad se dva mjeseca spremate za jedno tekmičenje, a mi smo to sada u manje od mjesec radili za dva. Srećni smo i sve to može da bude samo dodatni impuls u njihovim karijerama i motiv da budu još bolji", zaključio je Gojković.

CG
foto: VPSCG

Iako je Španija posljednjih godina osvojila Svjetsko i Evropsko prvenstvo, a na svakom takmičenju od 2018. uvijek stiže do polufinala, u međusobnim duelim i dalje ubjedljivo vodi Crna Gora - 18:10, uz šest neriješenih ishoda.

Četvrtfinale SP

Utorak

14.00h Španija - Crna Gora

15.30h Grčka - Italija

17.00h Srbija - Hrvatska

18.30h Mađarska - Francuska

Polufinale

ŠPA - CG/GRČ - ITA

SRB - HRV/MAĐ - FRA

Bonus video: