Perković: Primarni cilj smo ostvarili, ali ne želimo da se zaustavimo na tome

Centar "ajkula" zadovoljan zbog plasmana na Olimpijske igre, ali smatra da Crna Gora ima još toga da pokaže na Svjetskom prvenstvu

5909 pregleda 7 komentar(a)
Perković, Foto: MTB-PHOTO
Perković, Foto: MTB-PHOTO

Poslije tačno 38 dana vaterpolisti Crne Gore i Španije ponovo će se naći u klinču - nakon okršaja u Dubrovniku u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, vrijeme je za mundijalsku priču.

"Ajkule" sjutra (utorak) od 14 sati igraju protiv "furije" u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi.

Novi veliki meč protiv velikog rivala i evropskog prvaka, ali uz dozu olakšanja nakon što su izabranici Vladimira Gojkovića trijumfom nad Rumunijom u osmini finala obezbijedili plasman na Olimpijske igre.

"Sigurno da smo svi osjećali veliki pritisak, jer su Olimpijske igre bile naš imperativ. Mislim da je odlazak u Pariz veliki uspjeh i korak da budemo još bolji", nema dilemu naš centar Miroslav Perković.

Nije bilo sve idealno protiv Rumunije, ali u nastavku je Crna Gora dodala gas i na pravi način dobila direktan duel za Pariz.

"Možda Rumunija ne odaje utisak kao da se radi o vrhunskoj ekipi, ali su njeni igrači bili veoma dobro spremni, a nisu imali šta da izgube. U svakom slučaju skinuli smo taj veliki teret i sada se okrećemo Španiji", dodao je Perković.

"Ajkule" su u Dubrovniku odigrale dobar meč protiv Španije, bile u igri do sredine četvrte četvrtine, ali je "furija" i tada pokazala da ima šampionski gen, koji je potvrdila do kraja šampionata.

"Španci su trenutno možda i najbolja ekipa na svijetu, ali mislim da smo u posljednjim utakmicama pokazali da možemo da igramo sa njima i da ih vrlo dobro poznajemo... Volju i želju imamo, nadam se i snagu - daćemo sve od sebe i nadamo se da će rezultat stići. Primarni cilj smo ostvarili, ali ne želimo da se zaustavimo na tome", jasan je crnogorski "sidraš".

Perković se osvrnuo i na prethodni period, mnogo treninga, dva velika takmičenja...

"Dva mjeseca možda nisu idealan period za dobre pripreme za dva takmičenja... Sve vrijeme smo proveli zajedno, praktično nismo išli kući i sigurno da se radi o velikom odricanju", zaključio je Perković.

Bonus video: