Matković: Sa ovoliko oscilacija u igri nemoguće je parirati timu kakav je Španija

"Ispunili glavni cilj odlaskom u Pariz, ali ostaje žal jer mislim da smo mogli da napravimo iskorak", rekao je crnogorski vaterpolista

7191 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MTB-PHOTO
Foto: MTB-PHOTO

Dva puta su se crnogorski vaterpolisti u duelu sa Španijom vraćali iz minusa od četiri gola razlike, više od toga nisu mogli - "ajkule" su u četvrtfinalu poražene 15:12 i igraće za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu.

Bilo je 4:0 za "furiju", pa 6:2, a nakon tri četvrtine samo 8:7. Uslijedila je serija 5:0 kojom je utakmica riješena...

"Nismo smjeli da dozvolimo sebi da imamo tolike oscilacije u igri. Na startu smo već ušli u veliki minus, vratili se do poluvremena, ali smo u trećem periodu opet imali pad. Tako je nemoguće parirati Španiji i stići razliku", rekao je Dušan Matković.

Crna Gora, koja je plasmanom u četvrtfinale osigurala vizu za Olimpijske igre, želi da na pravi način završi nastup u Dohi.

"Ispunili glavni cilj odlaskom u Pariz, ali ostaje žal jer mislim da smo mogli da napravimo iskorak. Igramo za reprezentaciju, svaka utakmica je bitna, pa tako moramo da pristupimo i duelima koji nas čekaju do kraja šampionata. Da damo sve i da pokušamo da ostvarimo što bolji plasman", istakao je Matković.

Bonus video: