"Ajkule" bez sreće u penal-ruletu: Crna Gora će igrati za sedmo mjesto u Dohi

Vaterpolisti Crne Gore u meču za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu poraženi od Grčke

19683 pregleda 105 reakcija 27 komentar(a)
Draško Brguljan tokom meča sa Grčkom, Foto: MTB-Photo.com
Draško Brguljan tokom meča sa Grčkom, Foto: MTB-Photo.com

Prije 30 dana u Zagrebu nije bilo uzbuđenja, ali je novi meč u razigravanju između Crne Gore i Grčke donio zanimljiv vaterpolo i veliku borbu u bazenu "Aspajer doma".

Na kraju nakon bitke od 32 minuta i penal ruleta "ajkule" nisu imale snage i sreće za trijumf, pa su u meču za plasman od 5. do 8. mjesta slavili Heleni - 14:13.

Činilo se da je Konstantinos Gjuvetsis na 11 sekundi prije kraja meča donio pobjedu Grčkoj, ali je Vladimir Gojković "nacrtao" sjajnu akciju "ajkula", a Vlado Popadić je veoma brzo realizovao posljednji napad (10:10) i odveo utakmicu u peterce.

Tamo su više sreće imali momci Teodorosa Vlahosa i igraće meč za peto mjesto, dok naš nacionalni tim očekuje poraženog iz utakmice Srbija - Mađarska u duelu za sedmu poziciju...

Vladimir Gojković odlučio da danas osim povrijeđenog Kanstantina Averke meč preskoči i Aleksa Ukropina, a između stativa je umjesto kapitena Petra Tešanovića poslao iskusnog Dejana Lazovića.

Prvo poluvrijeme donijelo je izjednačen tempo, Crna Gora je prvi put povela nakon 11 minuta i lijepog gola Dušana Matkovića (4:3), Heleni sa tri vezana pogotka otišli na 6:4, da bi do odmora Vasilije Radović smanjio na minus jedan (6:5).

Velika borba viđena je i u nastavku, s tim da su momci Vladimira Gojkovića slabije koristili napade sa igračem više, a u pojedinim trenucima nisu imali ni sreće kada bi njihove šuteve zaustavile prečka ili stativa.

Sve to je iskoristila ekipa Teodorosa Vlahosa i golom Dimitriosa Skubakisa i "bombom" Angelosa Vlahopulosa nakon tri četvrtine otišla na 8:6.

Nisu se "ajkule" ni tada predavale, u posljednjih osam minuta prije svega zahvaljujući golovima Đura Radovića, kao i Draška Brguljana ponovo stizale do izjednačenja... Meč je u posljednjim sekundama donio potpunu dramu, a Vlado Popadić na kraju, ipak, nije uspio da bude heroj.

Tokom penal-ruleta neprecizni su bili Đuro Radović i Popadić (pogodili Stefan Vidović, Miroslav Perković i Marko Mršić), Lazović je uspio da "skine" šut Gjuvetsisa, ali nije imao šansi kod odlučujućeg peterca Janisa Fudulisa.

Meč za sedmo mjesto "ajkule" će igrati u subotu, najvjerovatnije od osam sati.

CRNA GORA - GRČKA 13:14 poslije peteraca (2:2, 3:4, 1:2, 4:2, 3:4)

Doha - "Aspajer dom". Gledalaca: 200. Sudije: Severo (Italija), Buh (Španija). Igrač više: Crna Gora 10 (5), Grčka 8 (4). Peterci: Crna Gora 2 (1), Grčka.

Crna Gora: Lazović (11 odbrana), Brguljan 1, Perković, Mačić, Popadić 1, Vidović, Đ. Radović 3, Spaić 1, Matković 1, V. Radović 1, Tešanović, Mršić 1, Vujović 1.

Grčka: Zervedas (osam odbrana), Genidunijas, Skubakis 1, Gjuvetsis 1, Fudulis 1, Papanastasiu, Gilas 1, Kakaris 3, Nikolaidis 1, Vlahopulos 1, Corcatos, Kalogeropulos, Papanikolau 1.

Bonus video: