Gojković: Žao mi je zbog poraza, ali meč protiv fantastične ekipe iskoristili smo na pravi način

"Dobro odigrana utakmica, bili smo angažovani od početka do kraja što nekad u prošlosti nije bio slučaj kada smo se borili za plasman od 5. do 8. mjesta"

9513 pregleda 10 komentar(a)
Tajm-aut Gojkovića na utakmici sa Grčkom, Foto: MTB-Photo.com
Tajm-aut Gojkovića na utakmici sa Grčkom, Foto: MTB-Photo.com

Nakon premijerne utakmice u Dohi sa Sjedinjenim Američkim Državama, vaterpolisti Crne Gore odigrali su najbolji meč na Svjetskom prvenstvu - na kraju, ipak, nisu imali sreće da savladaju jednu od jačih ekipa planete.

"Ajkule" su na startu razigravanja poražene od Grčke - 14:13, poslije peteraca.

"Dobro odigrana utakmica, bili smo angažovani od početka do kraja što nekad u prošlosti nije bio slučaj kada smo se borili za plasman od 5. do 8. mjesta", rekao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

Grčka je prije nešto više od pola godine igrala finale Mundijala u Fukuoki i to možda najbolje govori o kakvoj ekipi se radi.

"Igrali smo protiv fantastične ekipe, a rekao bih da smo iskoristili utakmicu na pravi način, jer se igrači pripremaju za Olimpijske igre gdje nema lakog protivnika", dodao je Gojković.

U meču sa 7. mjesto Crna Gora će igrati protiv poraženog iz duela Srbija - Mađarska. Ukoliko to budu "delfini" utakmica će imati i takmičarsku važnost, jer će pobjednik završiti u povoljnijem šeširu na žrijebu za Olimpijske igre.

"Žao mi je što smo poraženi nakon peteraca, jurili smo Grčku u drugom poluvremenu, imali smo dobru energiju i probaćemo da na ovom nivou odigramo još jednu utakmicu", zaključio je Gojković.

Vlado Popadić je četiri sekunde prije kraja donio Crnoj Gori peterce, ali je u penal seriji bio jedan od onih koji nisu imali sreće.

"Na kraju sam promašio penal, ali bila je dobra utakmica, parirali smo sve vrijeme izuzetnoj reprezentaciji, koja po kvalitetu zaslužuje da bude među četiri", rekao je Popadić.

Zbog jedne stvari naš bek posebno je zadovoljan...

"Pokazali smo da možemo da se psihički vratimo i da odigramo sa dobrim ekipama", zaključio je Popadić.

Bonus video: