Crna Gora u posljednjem šeširu na žrijebu za Pariz: Golman Vogel promašio šut za peterce, Srbija bolja od Mađarske

Posljednji meč "ajkula" u Dohi biće samo za prestiž

3423 pregleda 3 komentar(a)
U posljednoj sekundi odbranio šut kolege Vogela: Golman Srbije Radoslav Filipović, Foto: VSS (Facebook)
U posljednoj sekundi odbranio šut kolege Vogela: Golman Srbije Radoslav Filipović, Foto: VSS (Facebook)

Crna Gora će u meču sa 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Mađarske i osim prestiža ta utakmica neće imati rezultatski značaj...

Vaterpolisti Srbije savladali su Mađarsku (11:10) u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta i u subotu će se protiv Grčke boriti za petu poziciju na Mundijalu u Dohi.

Sve to znači i da je ekipa Uroša Stevanovića obezbijedila nešto bolji šešir na žrijebu za Olimpijske igre, a našu selekciju poslala u posljednji.

Sve to i ne znači da će "ajkule" biti u najslabijem društvu na žrijebu, pošto je odlučeno da četvrti šešir čine Južna Afrika, Japan i još po jedan predstavnik Afrike i Azije.

Iako se radilo o utakmici koja ne odlučuje o medaljama, okršaj Srbije i Mađarske donio je odličan vaterpolo, a sve je riješeno u posljednjoj sekundi...

Mađarska je pokušala u posljednjem napadu da izbjegne poraz, Žolt Varga je na mjesto sidraša poslao golmana Šomu Vogela, lopta je nakon odlične akcije stigla upravo do njega, ali je na drugoj strani bio spreman njegov kolega Radoslav Filipović - odbranio je Vogelov šut iz odlične pozicije i potpisao pobjedu Srbije.

Filipović je na kraju imao ukupno 12 odbrana, a uz njega najzaslužniji za pobjedu Srbije bili su Strahinja Rašović sa tri postignuta pogotka i Radomir Drašović sa dva.

Kod Mađarske, koja je na ovom turniru branila svjetsku krunu osvojenu prošlog ljeta u Fukuoki, bolji od ostalih bio je Gergo Zalanki koji je tri puta tresao mrežu rivala, dok je Deneš Varga bio dvostruki strijelac.

Utakmica Crna Gora - Mađarska igra se u subotu - ukoliko ne bude promjene termina od osam sati.

Bonus video: