Mađarska - neočekivan rival za kraj SP, Mršić: Imamo dovoljno motiva da se nadigravamo

"Ajkule" protiv aktuelnog prvaka svijeta igraju za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu (subota u osam ujutru)

11977 pregleda 13 komentar(a)
Foto: MTB-PHOTO
Foto: MTB-PHOTO

Pred vaterpolistima Crne Gore je posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Rival za kraj je Mađarska, i dalje aktuelni šampion planete, koji se suočio sa šokantnom eliminacijom u četvrtfinalu kada je bolja bila Francuska, pa će predati krunu nakon samo sedam mjeseci...

"Ajkule" i Mađari se sastaju u subotu u osam sati ujutru u borbi za sedmo mjesto, naša selekcija će probati da pobijedi i izbjegne da treći put zaredom bude osmoplasirana na SP, nakon Budimpešte 2022. i Fukuoke prošle godine.

"Imamo novu šansu da se borimo sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Motiv je tu, želimo da se nadigravamo i na pravi način završimo turnir", rekao je jedan od najmlađih u crnogorskom timu, Marko Mršić.

Crna Gora je u Katar otišla sa obavezom da izbori vizu za Olimpijske igre. To je i uradila samim plasmanom u četvrtfinale, u kojem je poražena od Španije 15:12.

"Najvažnije je da smo se plasirali na Olimpijske igre. I sada je nešto falilo u pokušaju da napravimo iskorak i prođemo četvrtfinale, ali iza nas je odlična utakmica sa Grcima u kojoj nismo imali sreće. Izgubili smo na peterce i sada ćemo dati sve da protiv Mađarske odradimo utakmicu na najbolji način", istakao je Mršić.

Vaterpolista Primorca je prokomentarisao i finalni duel u kojem će se u subotu od 15.30 sati sastati Italija i Hrvatska.

Za treće mjesto će igrati Španija i Francuska (14).

"To su velike reprezentacije, među najboljima na svijetu. I nije iznenađenje što su u finalu, jer u polufinalima odlučuju nijanse. Francuzi su iznenađenje, mada se i nagovještavalo da su sve bolji. Sa Grcima su igrali na jedan gol, savladali su Mađare, od Hrvata izgubili tek na peterce. Francuska je svakako najviše napredovala u posljednje vrijeme", poručio je Mršić.

Jovan Vujović želi da "ajkule" daju sve u posljednjoj utakmici.

"Neočekivano se sastajemo s Mađarskom, koja je eliminisana u četvrtfinalu. U pitanju je aktuelni prvak svijeta, veoma jak tim protiv kojeg želimo da završimo turnir na pravi način. Odlaskom na OI smo ispunili cilj, mada smo ih ovdje imali još - željeli smo da uđemo u borbu za medalju, ali nismo uspjeli", zaključio je Vujović.

Bonus video: