Poraz od Mađarske, "ajkule" osme na svijetu

Crna Gora u meču za sedmo mjesto izgubila od Mađarske nakon peteraca 18:16

23103 pregleda 69 reakcija 60 komentar(a)
Foto: MTB-Photo.com
Foto: MTB-Photo.com

Treći put zaredom vaterpolo reprezentacija Crne Gore je osma na svijetu - "ajkule" su jutros u meču za sedmo mjesto nakon peteraca poražene u Dohi od Mađarske 18:16 (14:14 u regularnom dijelu).

Prethodno je naša selekcija bila osma u Budimpešti 2022. i Fukuoki prošle godine.

Crna Gora je 40 sekundi prije kraja imala gol prednosti (14:13, strijelac Vasilije Radović). Mađari su preko Vigvarija u posljednjem napadu izjednačili (14:14), pa su uslijedili peterci - Miroslav Perković i Draško Brguljan su promašili, pa je Crna Gora završila na osmom mjestu.

Mađarska je vodila na startu utakmice, a u prvoj četvrtini imala dva gola prednosti (4:2, strijelci Janšik i Zalanki). "Ajkule" su preko Jovana Vujovića i Vasilija Radovića izjednačile (4:4), a na poluvremenu je bilo 6:6.

I u nastavku su Mađari opet imali plus dva (9:7, Vigvari i Zalanki), ali je uslijedila serija naše selekcije 3:0 (dva pogotka Vlada Popadića i jedan Stefana Vidovića) i prvo vođstvo, početkom četvrte četvrtine - 10:9.

Uslijedio je odgovor Mađarske i preokret nakon golova Vamoša i Vigvarija (11:10) . Ali, tada se razigrao Jovan Vujović, koji je sa dva pogotka donio novo vođstvo "ajkulama" (12:11), a onda i pogodio za 13:12.

Nakon toga su Mađari izjednačili preko Vamoša (13:13), a novo vođstvo našoj selekciji, 40 sekundi prije kraja donio Vasilije Radović - 14:13.

Mađari su krenuli u posljednji napad, "ajkule" nisu uspjele da se odbrane i Vigvari je odveo meč u peterce.

Vujović je bio najefikasniji sa četiri pogotka, dok je Popadić postigao tri. Kod Mađara je najefikasniji bio Zalanki sa četiri gola.

"Ajkule" su na ovom šampionatu izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Bonus video: