Pobjeda za oproštaj od Evrope: Jadran daleko od senzacije protiv Savone

Crnogorski šampion eliminisan u osmini finala Evrokupa

3503 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Razlika iz Ligurije je bila nedostižna, ali vaterpolisti Jadrana su sa stilom završili nastup u Evrokupu.

Ako ništa drugo, popravili su utisak u revanšu osmine finala drugog po snazi evropskog takmičenja i savladali Savonu - u Trebinju je bilo 13:12 za tim Petra Radanovića.

Nakon poraza od 16:10 u prvom susretu je bilo jasno da Novljane čeka nemoguća misija u borbi za četvrtfinale, a gosti su sve do treće četvrtine kontrolisali rezultat i u dva navrata imali po dva gola prednosti.

Kasnije se uglavnom pitao Jadran, prvi put je povoe u drugom minutu treće četvrtine i pokušavao da unese uzbuđenja u dvomeč. Ipak, Savona je imala odgovor, prije svega zahvaljujući centrima Lorencu Bruniju i Nikolu Rokiju koji su bili preveliki teret za bekove crnogorskog šampiona.

Jadran je prvi put plus dva (12:10) dočekao pet minuta prije kraja poslije pogodaka Jovana Vujovića i Ivana Nagaeva iz peterca, ali je već u narednom napadu Savona s igračem više smanjila na 12:11 kada je Darka Đurovića matirao Balaž Erdelji.

Tim sa Škvera je predvodio Nagaev sa četiri pogotka, od toga je tri postigao iz peterca, dok je trostruki strijelac bio Jovan Vujović...

Bruni je upisao tri u Savoni, dok je crnogorski reprezentativac Bogdan Đurđić bio dvostruki strijelac.

Bonus video: