Đuro Radović: Nismo favoriti, ali želimo medalju u Beogradu

Prvi protivnik na turniru je Hrvatska, tim koji su izabranici Veljka Uskokovića u nedjelju bez problema savladali u finalu turnira u Boru
61 pregleda 0 komentar(a)
Mlada U20 vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Mlada U20 vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 03.08.2017. 16:28h

Mlada vaterpolo reprezentacija u subotu počinje nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu - izabranici Veljka Uskokovića će nastupiti u grupi B sa Hrvatskom, Španijom, Japanom i Holandijom.

Prvi protivnik na turniru je Hrvatska, tim koji su izabranici Veljka Uskokovića u nedjelju bez problema savladali u finalu turnira u Boru koji je bio generalna proba pred SP.

Crna Gora je u Beograd otputovala s ambicijama da juri medalju, tvrdi Đuro Radović, mladić koji je ovog ljeta igrao i na Svjetskom prvenstvu sa A reprezentacijom u Budimpešti.

"Ova ekipa ima mnogo potencijala, radilo se veoma dobro cijelog ljeta i svi očekujemo dobar rezultat. Tu mislim da neku od medalja, jer imamo ciljeve na ovom turniru i moramo da vjerujemo u sebe. Mislim, ipak, da ne spadamo u uži krug favorita, ali sve će se vidjeti u bazenu", rekao je Radović i dodao:

"Mislim da su Srbija, Mađarska i Španija po kvalitetu ispred ostalih ekipa, ali sve je moguće na velikim takmičenjima", istakao je ljevoruki vaterpolista Jadran Carina.

Nakon meča sa Hrvatskom, našu reprezentaciju očekuju dueli sa Holandijom (6. avgust), a onda i utakmice protiv Španije i Japana 8. i 9. avgusta.

"Ne razmišljamo sada šta će biti u završnici, ali ponavljam da imamo ambicije u Beogradu. Moramo da mislimo samo na narednu utakmicu, da podižemo formu iz meča u meč", kaže Radović.

Crnu Goru će na Svjetskom prvenstvu predstavljati: Petar Tešanović, Dušan Matković, Nikolas Saveljić, Blažo Mitrović, Bogdan Vujašević, Jovan Franeta, Filip Gardašević, Nikola Moskov, Goran Grgurević, Vladan Spaić, Aleksa Ukropina, Đuro Radović i Milija Mandić.

Bonus video: