VPSCG sada čeka izvještaj selektora

Brguljan je najavio da će narednih dana iznijeti svoju stranu priče nakon što je udaljen iz ekipe tokom Svjetskog prvenstva
52 pregleda 0 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Beta/AP
Darko Brguljan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.08.2017. 08:19h

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu je završeno još u subotu, a crnogorsku javnost i dalje najviše zanima da li će i kako Vaterpolo i plivački savez (VPSCG) riješiti sukob selektora Vladimira Gojkovića i Darka Brguljana koji je udaljen iz ekipe.

"Čeka se izvještaj selektora povodom Svjetskog prvenstva na kojem smo postigli dobar rezultat", rekao je predsjednik Vaterpolo saveza Dejan Bajić.

Incident se dogodio između duela za razigravanje protiv Rusije i Italije, pa Brguljan nije bio u sastavu u posljednjoj utakmici na turniru, u subotu protiv "azura" za peto mjesto.

Reakcije se, dakle, tek očekuju - u ovom slučaju samog igrača i VPSCG, jer je Gojković sve prilično jasno rekao.

"Brguljan je u suštini mislio da je iznad sistema i reprezentacije. Neću da komentarišem više ljude koji nisu u ekipi, ali mora da se poštuje kodeks ponašanja i odnosa prema nacionalnom timu. Moramo da znamo da samo kao ekipa možemo da funkcionišemo", rekao je Gojković uz poruku da je sada sve u rukama čelnika saveza u "slučaju Brguljan".

On nije želio da komentariše koji je Brguljanov "grijeh".

"Nije pokazao isti želju i disciplinu kao ostali igrači. Drugi organi u savezu će donijeti odluku povodom toga", dodao je Gojković.

Brguljan je, s druge strane, najavio da će se obratiti ovih dana javnosti i iznijeti svoju stranu priče.

Bonus video: