Primorac srušio velikog rivala, ali Jadran ima prednost domaćeg bazena u finalnoj seriji

Jadran i Primorac su ligaški dio takmičenja završili sa po pet pobjeda i porazom, ali su Novljani iz Regionalne lige prenijeli četiri boda, a Kotorani tri, pa će ekipa Petra Radanovića sa prve pozicije krenuti i završne obračune

8092 pregleda 27 reakcija 2 komentar(a)
Sa večerašnjeg meča u Kotoru, Foto: Vuk Ilić/VPSCG
Sa večerašnjeg meča u Kotoru, Foto: Vuk Ilić/VPSCG

Dva meča domaćeg šampionata između velikih rivala sjajna su najava finalne serije za šampiona Crne Gore u vaterpolu.

Primorac je u posljednjem kolu ligaškog dijela kao domaćin savladao Jadran (15:13), ali će prednost domaćeg bazena u finalu imati Novljani - prije svega zahvaljujući bodovima koje su prenijeli iz Regionalne lige.

Prvi meč bokeljskih rivala u domaćem prvenstvu završen je trijumfom Jadrana (10:9).

Večerašnji duel na kotorskom bazenu donio je nekoliko preokreta - prvi je zaprijetio Primorac sa 3:1, uzvratio je Jadran koji je nakon peterca Dmitrija Holoda sredinom druge četvrtine imao 7:4.

Ipak, tandem Marko Mršić - Đorđije Stanojević "probudio" je Kotorane, koji su se brzo vratili i do kraja slavili...

Mršić je sa pet golova bio najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je Stanojević četiri puta tresao mrežu rivala - po dva pogotka za Primorac postigli su Nemanja Vico i Nikola Brkić, a po jedan Angus Lambi i Balša Vučković.

Kod Jadrana strijelci su bili Ivan Nagaev (četiri gola), Holod, Danilo Radović (po dva), Lazar Vukićević, Jovan Vujović, Matej Čaraj, Vasilije Radović i Strahinja Gojković (po jedan).

Jadran i Primorac su ligaški dio takmičenja završili sa po pet pobjeda i porazom, ali su Novljani iz Regionalne lige prenijeli četiri boda, a Kotorani tri, pa će ekipa Petra Radanovića sa prve pozicije krenuti i završne obračune.

Finalna serija počinje 30. aprila na Škveru, a šampion će biti ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

Bonus video: