Prvi čin finala - Primorac želi da prekine niz Jadrana

Počinje finalna serija prvenstva Crne Gore za vaterpoliste - prvi meč se igra u Herceg Novom od 17 sati, šampion će biti tim koji ostvari tri pobjede

1688 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Jadran je ove sezone osvojio Kup, igrao dva evropska takmičenja (Ligu šampiona pa Evrokup), a Primorac poslije izdanja na međunarodnoj sceni ispunio glavni cilj time što se vratio u regionalnu Premijer ligu - sve to se sada stavlja po strani, vrijeme je za finalnu bitku u domaćem šampionatu.

Novljani i Kotorani se bore za pehar šampiona Crne Gore, dežurni šampioni su vaterpolisti sa Škvera, ali u drevnom gradu vjeruju da je došlo vrijeme da preuzmu tron na kojem se nisu našli još od 2008. godine.

Prva utakmica finala je danas od 17 sati u Herceg Novom, a naredni termini su 7. maj (u Kotoru), pa 11. opet na Škveru. Šampion će biti ekipa koja ostvari tri pobjede, a potencijalni četvrti i peti meč bi se igrali 15. odnosno 18.

- Glavni cilj je da odbranimo tofej i da nastavimo kontinuitet - rekao je lider Jadrana Vasilije Radović koji dodaje:

- Favoriti smo, ali je Primorac pokazao da je baš podigao igru. Kotorani odlično plivaju, kao i mi, a u prethodnom meču su nas nadigrali kontranapadima. Sada to mora da se okrene, ne smijemo da dopustimo lake golove. Potrebno je da smanjimo greške u odbrani. U posljednje dvije-tri sedmice smo jako trenirali, spremali se za ovo finale i vidjećemo ko se bolje pripremio - istakao je Radović.

Primorac se nada brejku koji bi ga primakao peharu, ali slijedi jedna od zanimljivijih finalnih serija u posljednjih nekoliko sezona.

- Dobili smo veliko samopouzdanje kroz tu posljednju utakmicu. I prije toga smo odigrali dobro u derbiju u Herceg Novom, ali smo izgubili. Vidim da je ekipa skoncentrisana, da je maksimalno angažovana i svi ćemo dati sve da osvojimo titulu - jasan je reprezentativac iz Primorca Marko Mršić.

U finalnoj seriji će odlučiti detalji...

- Atmosfera je odlična i imamo samopouzdanje, tu su odlični centri i vjerujem da plivanjem možemo da pariramo Jadranu. To je njihovo najjače oružje i možemo i moramo da odgovorimo. Ako svedemo Novljane na pozicioni napad imaćemo veliku šansu. Ova serija je dugačka i svašta može da bude, ali spremni smo napadnemo titulu i mislim da je vrijeme da je osvojimo - poručio je Mršić.

Bonus video: