Draško Brguljan: Ovo je prava Crna Gora; Šćepanović: Odličan rezultat

"Svi igrači su dali maksimum u ovom momentu. Protiv Grčke nam je nedostajao takav način igre, koji smo forsirali cijelo ljeto - da primimo malo golova, pa će u napadu uvijek neko iskočiti", kazao je selektor Gojković
179 pregleda 3 komentar(a)
Draško Brguljan SP u Budimpešti, Foto: Beta/AP
Draško Brguljan SP u Budimpešti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.07.2017. 14:15h

Na dostojanstven način i sa stilom, vaterpolisti Crne Gore završili su Svjetsko prvenstvo.

U meču za peto mjesto savladali su Italiju 5:4 i prvenstvo završili sa skorom od četiri pobjede, po jednog remija i poraza.

"I ovaj i meč sa Rusijom momci su odigrali na nevjerovatno požrtvovan način. Nismo dominirali, ali se vidjela želja u odbrani da se uzme svaka lopta. Svi igrači su dali maksimum u ovom momentu. Protiv Grčke nam je nedostajao takav način igre, koji smo forsirali cijelo ljeto - da primimo malo golova, pa će u napadu uvijek neko iskočiti", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Golman Miloš Šćepanović je imao sjajan meč protiv Italije.

"Razgovarali smo, skupili se i dogovorili da odigramo turnir do kraja. Sve nas je poraz od Grčke na onakav način zabolio. Htjeli smo da se iskupimo i dobili smo odličnu priliku da pokažemo da imamo kvalitet i da imamo na koga da računamo u budućnosti. Kada podvučemo crtu, ovo je odličan rezultat. Moramo biti skromni i zadovoljni učinjenim", kazao je Šćepanović.

Draško Brguljan je naglasio da Crna Gora ima perspektivu.

"U ove dvije utakmice, sa Rusijom i Italijom, pokazali smo da smo prava ekipa. Da smo odigrali protiv Grka kao danas protiv Italijana... Bilo je grešaka, ali smo dali sve od sebe. Ovo je prava ekipa, ovo je danas bila prava Crna Gora. Pobijedili smo vrhunsku ekipu, koja je među tri najbolje na svijetu. Pokazali smo na kraju da stvarno možemo. Moramo da nastavimo da radimo i pred ovom ekipom je velika budućnost. Na dobrom smo putu, samo da radimo još jače i da vjerujemo u sebe", istakao je Brguljan.

Bonus video: