Spektakl u Kotoru: Golman Kralj dao gol za peterce, pa doveo Primorac na korak od titule

Tim Vjekoslava Paskovića vodi 2:0 u finalnoj seriji

22514 pregleda 63 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Primorac je sada stvarno blizu, sve miriše da će se u Kotoru slaviti titula prvi put još od 2008. godine.

Tim Vjekoslava Paskovića je i u drugom meču finalne serije savladao Jadran, ovog puta na svom bazenu na peterce 15:13, pa mu za treću titulu prvaka Crne Gore u istoriji treba još samo pobjeda.

Takvu privilegiju mu je omogućio golman Aleksandro Kralj koji je 10 sekundi prije kraja postigao gol za 11:11 i izborio peterce, da bi nekoliko minuta kasnije postao apsolutni heroj jer je „skinuo” i penale Lazaru Vukićeviću i Jovanu Vujoviću...

Prvu meč loptu Primorac će imati u subotu na Škveru.

Novljani su bolje počeli bokeljski derbi u bazenu „Zoran-Džimi Gopčević”, vodili 2:0 i 3:1, ali se Primorac na krilima mladog Srđana Janovića brzo vratio i prvi put poveo u posljednjem minutu prve četvrtine kada se upisao Đorđije Stanojević.

Jadran je mini serijom 2:0 stigao do preokreta od 5:4 u drugom periodu, a onda je na novi pogodak čekao skoro 11 minuta - do finiša treće ćetvrtine i gola Strahinje Gojkovića koji je smanjio na 8:6.

U posljednjem napadu je Marko Mršić vratio plus tri domaćinu, ali uzbuđenja su tek uslijedila, pa su izabranici Petra Radanovića na dva minuta i tri sekunde prije kraja preko Vasilija Radovića iz kontranapada izjednačili na 10:10, a onda i poveli 11:10 pogotkom Dmitrija Holoda...

Primorac potom nije iskoristio napad s dva igrača više, Jadran potrošio vrijeme u napadu i na semaforu je stajalo 25 sekundi do kraja kada je Kralj krenuo s loptom ka golu protivnika.

I nije ni pomišljao da je doda bilo kome, već je sa oko šest metara šutirao i matirao Darka Đurovića za izjednačenje - bila je to scena kakva se ne viđa često u vaterpolu...

Kralj je dobro znao da posao nije završen, pa je u penal seriji zaustavio Vukićevića i Vujovića za veliko slavlje u Kotoru.

Janović je bio trostruki strijelac u pobjedničkom timu, pogodio je i u petercima, u kojima su bili sigurni i Nikola Brkić, Marko Mršić i Nikola Marković.

Na drugoj strani su pogađali Holod i Danilo Radović - bilo je to premalo da Jadran napravi veliki preokret i izjednači u seriji. Sada je na korak od toga da preda krunu najvećem rivalu.

Bonus video: