Sa Italijom za peto mjesto: Crna Gora želi da se oprosti sa stilom

“Jedini način da pariramo Italijanima jeste jaka odbrana, kao protiv Rusije, od koje smo primili samo tri gola za dvije četvrtine. Na tome smo najviše radili, i iz takve igre možemo da tražimo dobar rezultat'', poručio je Gojković
2 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Fina-budapest2017.com
Darko Brguljan, Foto: Fina-budapest2017.com
Ažurirano: 28.07.2017. 11:44h

Crnogorski vaterpolisti sjutra završavaju nastup na Svjetskom prvenstvu.

''Ajkule'' šampionat zatvaraju duelom za peto mjesto sa Italijom.

Biće to još jedna provjera za novi tim Vladimira Gojkovića, provjera u kojoj rezultat jeste važan, ali koja, prije svega, može da pokaže da li je Crna Gora spremna da se nosi sa najjačim selekcijama.

Italijani su u vrhu, u rangu sa Grcima, od kojih je naša selekcija ubjedljivo poražena u četvrtfinalu.

''Italijani imaju malo veći fond igrača, ali i Grci igraju vrhunski vaterpolo. Italija je standardno na istom nivou, ne osjećaju se promjene u ekipi. Oni imaju fantastičan sistem, gdje se već sedam godina zna, u svakom momentu, šta koji igrač treba da radi, i to rade bez greške. Izuzetno su agresivni, ne odustaju, imaju visoko mišljenje o sebi. U ovom momentu, na papiru, kvalitet je na njihovoj strani”, kazao je selector Gojković.

On bi bio zadovoljan kada bi njegov tim ponovio izdanje kao protiv Rusije u jučerašnjem meču

“Jedini način da pariramo Italijanima jeste jaka odbrana, kao protiv Rusije, od koje smo primili samo tri gola za dvije četvrtine. Na tome smo najviše radili, i iz takve igre možemo da tražimo dobar rezultat'', poručio je Gojković.

Veliku borbu očekuje i Aleksandar Radović.

''Italija je izuzetno kvalitetna ekipa. Oni su ciljali medalju, i sigurno da su mnogo više razočarani od nas. Oni promjene u ekipi rade dosta dobro, imaju izuzetno jaku ligu, dosta mladih igrača koji dolaze, pa praktično i ne osjete smjenu generacija. Sa druge strane, kraj je prvenstva svijeta i normalno je da smo umorni'', kazao je Radović.

Meč se igra u subotu od 13 sati i 30 minuta.

Bonus video: