Skupili smo se, vidjela se želja kod momaka

"Naša ekipa može da bude igri do kraja samo ako da sve od sebe u odbrani", rekao je selektor "ajkula"
87 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gojković SP u Budimpešti, Foto: Wpolo.me
Vladimir Gojković SP u Budimpešti, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 27.07.2017. 14:06h

Selektor crnogorski vaterpolista Vladimir Gojković biio je zadovoljan reakcijom ekipe u duelu sa Rusijom u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta.

"Rusija je ozbiljna ekipa, ima tandem centara koji je ponajbolji na šampionatu. Imaju oni i mane, a najvažnije je da smo se u ovom meču skupili i zaista se vidjela velika želja da se upiše pobjeda. Borićemo se za peto mjesto, odigraćemo još jedan meč protiv vrhunske ekipe", rekao je Gojković i dodao:

"Naša ekipa može da bude igri do kraja samo ako da sve od sebe u odbrani. To smo u ovoj utakmici uradili, iz takve igre smo otvarali i neke kontranapade. To je bio recept i protiv Grka, ali u tom meču smo napravili veliki broj grešaka. Tu istu Grčku smo prije mjesec pobijedili vrhunskom odbranom i znam da onih 10:2, koliko su u jednom momentu vodili, nije realan rezultat", istakao je Gojković.

Draško Brguljan je najzaslužniji za trijumf.

"Najvažnije je da smo dobili utakmicu, jer se radi o odličnoj ekipi Rusije. Apsolutno zasluženo je došla u četvrtfinale, pobijedila je Španiju koja je bila jedan od kandidata za medalju. Vratili smo se onome što najbolje radimo, a to je da se branimo. Iz toga smo postigli neke golove, imali nekoliko kontranapada. Napad je djelovao dosta bolje nego protiv Grka. Ova ekipa mora da igra na ovaj način, sa jakom odbranom, i da polako napreduje iz utakmice u utakmicu", istakao je Brguljan.

Bonus video: