Mladi vaterpolisti Budućnosti napadnuti bejzbol palicama i mačetama, teže povrijeđen reprezentativac Crne Gore

Iz podgoričkog kluba su saopštili da je slučaj prijavljen policiji i poručuju da društvo ne smije da dozvoli da nasilje prekida ispravan put kojim idu djeca

34106 pregleda 244 reakcija 32 komentar(a)
Bazen u Podgorici (ilustracija), Foto: PG Biro
Bazen u Podgorici (ilustracija), Foto: PG Biro

Plivački vaterpolo klub Budućnost saopštio je da su huligani u blizini gradskih bazena u Podgorici napali grupu njihovih članova u mlađim kategorijama i da je jedan od igrača zadobio teže povrede.

Iz Budućnosti dodaju da je do napada došlo juče (utorak) nakon što je grupa vaterpolista završila trening.

"U tom trenutku napadnuti su od strane više nepoznatih lica koja su na glavama imala fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice", naglasili su iz kluba.

Dodaju da je ozbiljne povrede zadobio perspektivni mladi sportista i vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore.

"Osvojio je srebrnu medlju na Evropskom prvenstvu prošle godine u Podgorici, stipendista je Ministarstva sporta i mladih i osoba koju u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste - izuzetno je miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak", kažu iz podgoričkog kluba.

Budućnost je u saopštenju zamolila medije da sve objave kako bi se uticalo na cijelo društvo koje, kako kažu, mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namjerno povređivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog.

"Da izrade smjernice i način podrške i obezbijede zaštitu od nasilja. Da prestanemo da razmišljamo da li naša djeca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava nad njima da ima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu djeca", istakli su.

Zaključuju da je cijeli slučaj prijavljen policiji.

"Nadamo se da će se počinioci razotkriti i kazniti po zakonu".

Bonus video: