Počinje borba za medalju: Srbija se uzda u klasu, Mađari u domaći bazen

Na redu su dueli Srbija - Hrvatska i Mađarska - Grčka
106 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Savić SP u vaterpolu, Foto: Fina-budapest2017.com
Dejan Savić SP u vaterpolu, Foto: Fina-budapest2017.com
Ažurirano: 26.07.2017. 16:23h

Polufinala vaterpolo šampionata na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti su na programu sjutra veče, a tri od četiri tima koja su sada u završnici borila su se za medalju i na prethodnom SP u Kazanju.

Srbija i Hrvatska, aktuelni šampion i vicešampion, Grčka, koja brani bronzanu medalju, te Mađarska - to su četiri tima koja se bore za tri odličja na bazenu "Alfred Hajoš".

Jedina razlika je što je sada tu Mađarska, koja je u Kazanju bila šestoplasirana i koja je sada u borbu za medalju upali umjesto Italije.

Srbija igra protiv Hrvatske i favorit je, a "barakude" priželjkuju prvu pobjedu protiv velikog rivala poslije osam godina.

"Niko nije nepobjediv, pa ni Srbija. Sjajan je to tim, ali mislim da nismo bez šansi", rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Srbe mnogi vide ponovo na tronu...

"Mislim da smo Hrvatska i mi pokazali najviše do sada na turniru. Očekujem prolaz u finale, ali sve mora da se dokaže u bazenu", poručio je Filip Filipović.

Srbija će u polufinalu vjerovatno biti oslabljena, jer je Dušan Mandić povrijedio kuk. Kako stoje stvari, izgleda da neće biti spreman za okršaj koji počinje u 22 časa.

"Pokušavamo da ga "vratimo u život". Vidjećemo da li ćemo uspjeti", istakao je selektor Dejan Savić.

Od 20.30 sastaju se Mađarska i Grčka.

"Grčka igra odlično na ovom turniru, pokušaće da nas uvuče u ritam koji joj najviše odgovara, ali vjerujem da ćemo mi biti ti koji će diktirati tempo", rekao je jedan od mađarskih lidera Deneš Varga.

Grci se nadaju da će ponoviti izdanje iz duela sa Crnom Gorom.

"Protiv Crne Gore smo bili na visini zadatka, ali sada nas čeka teži posao protiv domaćina", poručio je selektor Helena Teodoras Vlahos.

Bonus video: