Gojković: Svako mjesto bolje od osmog je uspjeh za ovaj tim

Crna Gora sjutra od 13 i 30 igra protiv Rusije
2 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Fina-budapest2017.com
Vladimir Gojković, Foto: Fina-budapest2017.com
Ažurirano: 26.07.2017. 11:08h

Ubjedljiv poraz od Grčke u četvrtfinalu osudio je crnogorske vaterpoliste na utakmice koje ne znače ništa drugo sem prestiža.

"Ajkule" će sjutra i u subotu igrati za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi protivnik je Rusija (četvrtak od 13.30).

Dan nakon eliminacije se, ipak, najviše pričalo o Grcima i razlozima ubjedljivog poraza od 12:7.

"Nikom sigurno nije lako. Ja sam kao igrač gubio mečeve u kojima smo bili favoriti za prolazak u polufinale. Ova reprezentacija nije bila favorit protiv Grčke, ali vjerovali smo da možemo da odigramo mnogo bolje. Sada bi trebalo da se motivišemo, očekujem da dio starijih igrača povuče mlade, da oni polako stiču iskustvo kako bi za dvije godine bili oslonac u nekim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Moramo da zajedničkim snagama iznesemo ove dvije utakmice kako bi mlađi napredovali. Svako mjesto koje bude bolje od osmog je uspjeh za našu reprezentaciju u ovom momentu'', rekao je Gojković.

Rusija sigurno neće biti lak protivnik, predvođena napadačm Jadran Carina Danilom Merkulovim.

"Rusi igraju dobar vaterpolo. Riječ je o ekipi koja ima najviše šuteva u prosjeku na Svjetskom prvenstvu, preko 30 po meču. Igraju dosta brzo, ali ne toliko kontrolisano. Imaju kvalitet na poziciji centra i dva fantastična šutera, i to moramo da zatvorimo. Mi smo drugačija ekipa, moramo igru da svedemo na ono što želimo. Pokušaćemo da se što prije oporavimo i da odigramo što bolje protiv Rusa", poručio je Gojković.

Uroš Čučković ističe da ekipa mora da se koncentriše na posljednja dva meča i zabilježi što bolji rezultat u Budimpešti.

"Igra protiv Grka sigurno nije pravi pokazatelj kvaliteta naše ekipe. Grčka je odigrala jednu od najboljih partija u posljednje dvije-tri godine. Mi nismo uspjeli da odradimo sve do kraja. Ali, to je sport, i u lošim momentima moramo da nastavimo da igramo. Ovo je mlada ekipa i ja sam siguran da može dosta", istakao je Čučković.

Za beka mađarskog Egera Rusija je nepoznanica.

"U ovom sastavu nismo imali zvaničnih mečeva sa njima. Protiv Španije i Mađarske su pokazali da se radi o fizički jakoj ekipi i da nikom nije lako sa njima", zaključio je Čučković.

Bonus video: