Vatreno polufinale - Tucak: Hrvatska može da pobijedi svakoga, pa i Srbiju

Srbija suvereno vlada svjetskim vaterpolom, i u Budimpešti je pokazala najviše, ali je Hrvatska ubjedljivom igrom i pobjedom nad Italijom u četvrtfinalu (12:9) najavila da je spremna da ide na iznenađenje
0 komentar(a)
hrvatska vaterpolo, Foto: Reuters
hrvatska vaterpolo, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2017. 10:49h

Polufinale Svjetskog prvenstva u vaterpolu donosi eks-JU derbi, uvijek vatreni okršaj u bazenu, između Srbije i Hrvatske.

Srbija suvereno vlada svjetskim vaterpolom, i u Budimpešti je pokazala najviše, ali je Hrvatska ubjedljivom igrom i pobjedom nad Italijom u četvrtfinalu (12:9) najavila da je spremna da ide na iznenađenje.

"Ekipa je u takvom psiho-fizičkom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu", kazao je selektor Ivica Tucak.

Hrvatske "barakude", međutim, već sedam godina nisu savladale najvećeg rivala. Posljednji put se to dogodilo u polufinalu Evropskog prvenstva 2010. godine u Zagrebu.

"Naravno da nema nepobjedivih. Treba biti veliki i u porazu, kao što smo i bili kada smo gubili. Ovo nam je nova prilika, želimo da isperemo taj gorak ukus. Znam da javnost uživa u bombastičnim najavama, ali nama je to utakmica kao i svaka druga. Ima težinu što je polufinale Svjetskog prvenstva, ništa više od toga", rekao je Anđelo Šetka.

Srbija je do polufinala stigla dominatnom pobjedom nad Australijom 15:5.

"Želio sam Hrvatsku, jer to je uvijek pravi derbi. Svjestan sam da će to biti teška i neizvjesna utakmica. Očekujem da budemo na nivou, da odigramo odbranu kao protiv Australije", kazao je srpski vaterpolista Miloš Ćuk.

Utakmica Srbija - Hrvatska igra se u četvrtak u 22 sata. Od 20 i 30 sastaju se Mađarska - Grčka.

Bonus video: