Imperija Pro Reka je pala - Ferencvaroš novi šampion Evrope

Finale na Malti riješio Dušan Mandić koji je na sedam sekundi prije kraj nestvarnim blokom zaustavio šut Kondemija (12:11)

14325 pregleda 4 komentar(a)
Slavlje vaterpolista Ferencvaroša na Malti, Foto: FTC Vízilabda/Facebook
Slavlje vaterpolista Ferencvaroša na Malti, Foto: FTC Vízilabda/Facebook

Prije pet godina Ferencvaroš se prvi put u istoriji popeo na vrh Evrope, nakon sezone koju je zaustavila korona, Pro Reko je ko zna koji put uspostavio imperiju sa tri titule zaredom, a onda je danas morao još jednom da čestita klubu iz Budimpešte...

Mađarska je ponovo u vaterpolo transu, FTC je još jednom prvak Evrope - momci Balaža Njekija u velikom finalu na Malti bili su bolji od giganta iz Đenove sa 12:11.

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore Aleksandar Ivović nije igrao u finalu, koje je riješeno u dramatičnim posljednjim sekundama...

Ferenvaroš je polufinale protiv Novog Beograda "prelomio" nakon "brutalitija" (isključenje na četiri minuta) Filipa Filipovića, a pitanje i da li bi i večeras slavio da nije bilo sličnog scenarija.

Na četiri minuta i 25 sekundi Gergo Zalanki, jedna od zvijezda Pro Reka, zaradio je "brutaliti", a u tom trenutku FTC je poveo sa 10:8...

Činilo se da je sve gotovo, ali Reko je pokazao klasu i sa igračem manje, nije se predavao, da bi na dvadesetak sekundi prije kraja imao napad za izjednačenje...

Ekipa Sandra Sukna napravila je odličnu akciju za Franćeska Kondemija, a kada su svi vidjeli loptu u mreži za 12:12, isplivao je Dušan Mandić i čudesnim blokom donio titulu Ferencvarošu.

Upravo je Mandić sa četiri gola bio najbolji i u napadu kluba iz Budimpešte, a pratili su ga Stilijanos Argiropulos, Deneš Varga i Silard Janšik sa po dva pogotka.

Na drugoj strani, Franćesko di Fulvio, Aron Janger, Kostantinos Kakaris i Mateo Joki Grata postigli su po dva gola.

Sezonu koju je počeo u grupi sa Jadranom iz Herceg Novog mađarski velikan je krunisao na najbolji način, dok Pro Reko ostaje na rekordnih 11 titula.

Bonus video: