Mladi vaterpolisti bez medalje na Malti

Crna Gora u meču za bronzu izgubila od Mađarske 12:10

6706 pregleda 3 komentar(a)
Foto: VPSCG
Foto: VPSCG

Malo je nedostajalo, ali U16 vaterpolo reprezentacija Crne Gore nije mogla do medalje na Svjetskom prvenstvu na Malti.

Imala je dvije šanse, a nakon što je u polufinalu na peterce poražena od Italije (15:14), sada je posustala u duelu za bronzu - bolja od izabranika Nenada Vukanića bila je Mađarska koja je u pretposljednjoj utakmici na turniru slavila 12:10.

Bilo je puno uzbuđenja u meču za treće mjesto, sve do sredine treće četvrtine se igralo gol za gol, a onda je Mađarska serijom 3:0 povela 9:6 i napravila prvu osjetniju razliku na utakmici.

Reakcija naše selekcije je bila prava, odmah je smanjila na 9:8 preko Danila Roganovića i Pavla Dabića i sa minus jedan ušla u posljednji period.

I on je donio mnogo neizvjesnosti, promašenih šansi na obje strane, ali Mađarska je bila ta koja je kontrolisala igru i rezultat, iako je Crna Gora propustila nekoliko šuteva za izjednačenje.

Stefan Vraneš je sa tri pogotka bio najefikasniji u Vukanićevom timu, po dva su postigli Luka Todorović, Roganović i Andrej Durutović, a jedan Dabić.

Kod Mađara je čak osam golova dao Benedek Rab, postigao je sedam od prvih devet svoje ekipe u presudnom meču za odličje.

Svjetska titula je pripala Španiji koja je u finalu deklasirala Italiju (18:6).

"Furija" je u nedjelju u polufinalu bila ubjedljiva i protiv Mađarske kada je bilo 14:6...

Bonus video: