Drugi se ne bore za medalju, već da skinu Srbiju sa trona

"Ovo je prvenstvo na kome svi žele da nas sruše i po tome će ostati zapamćeno. Nije to borba za medalju, već borba za skidanje Srbije sa trona", rekao je Dejan Savić
54 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Savić, Foto: Filip Roganović
Dejan Savić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.07.2017. 14:39h

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić je kazao da se ostale selekcije na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti ne bore za medalje već da skinu njegovu selekciju sa vaterpolo trona.

"Ovo je prvenstvo na kome svi žele da nas sruše i po tome će ostati zapamćeno. Nije to borba za medalju, već borba za skidanje Srbije sa trona. Pritisak takve vrste nije bio samo u Riju, već protekle tri godine. Zato smo se dogovorili da ova sezona bude rasterećena. Zato smo sa jedne strane relaksirani, ali sa druge znamo naše ciljeve i koncentrisani smo na ono što Srbija treba da uradi", rekao je Savić.

Srbija se, očekivano, plasirala u četvrtfinale, gdje će u utorak od 16.10 igrati sa pobjednikom duela Australija – Brazil.

"Gledamo sve ekipe i sve ih respektujemo. Mi jesmo favoriti u tom meču i znamo zašto smo ovdje. Do kraja turnira utakmice će biti na nož. Rival nije bitan, bitna je koncentracija na našu igru", rekao je selektor Srbije.

Na pitanje kako komentariše ostale reprezentacije na turniru, Savić je rekao da nema velikih iznenadjenja.

"Nema velikih iznenađenja. Grčka i Španija mogu mnogo bolje. Italija je pokazala najviše i na pripremama i nastavlja sa izuzetnim igrama. Mađari na domaćem terenu možda osjećaju pritisak, ali su, sa druge strane, možda najviše euforični. SAD je pokazala i u Svjetskoj ligi vrhunski nivo vaterpola, ali su silom prilika ispale", rekao je Savić.

Bonus video: