Ukropina: Možemo da idemo daleko

“Protiv Brazila nije bilo pada u igri, kao protiv Kanada. Ovako bi treblo da podižemo formu iz meča u meč. Ako tako bude, mislim da možemo da doguramo daleko'', naglasio je Ukropina
0 komentar(a)
Sa utakmice Crna Gora - Brazil, Foto: Fina-budapest2017.com
Sa utakmice Crna Gora - Brazil, Foto: Fina-budapest2017.com
Ažurirano: 20.07.2017. 17:44h

Crnorgorski vaterpolisti napravili su juče veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Nakon senzacionalnog remija sa Kanadom na startu, deklasirali su Brazil 12:5 i preuzeli prvo mjesto u grupi, koje vodi direktno među osam najboljih.

Tu će i ostati ako sjutra savladaju Kazahstan u posljednjem meču prve faze.

Kazahstanci su napravili veliku uslugu “ajkulama”, jer su iznenadili Kanadu u prvom meču drugog kola u grupi A, tako da je sinoćnja pobjeda nad Brazilom vratila Crnu Goru na lidersku poziciju i u komfornu situaciju pred duel posljednjeg kola.

''Nakon remija sa Kanadom, spremali smo se za da dobijemo Brazil sa što većom razlikom. Pobjeda Kazahstana nad Kanadom nam je donijela mirnoću, nismo morali da jurimo rezultat. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, jako u odbrani i mirno u napadu. . Rezultat je realna razlika u kvalitetu između nas i Brazila'', kazao je Aleksandar Radović.

Aleksa Ukropina je protiv Brazila potvrdio talenat...

“Protiv Brazila nije bilo pada u igri, kao protiv Kanada. Ovako bi treblo da podižemo formu iz meča u meč. Ako tako bude, mislim da možemo da doguramo daleko'', naglasio je Ukropina.

Crna Gora sa Kazahstanom igra se u petak od 18 i 50.

''Kazahstan je po kvalitetu sličan selekcijama Kanade i Brazila, ali ne smijemo da priđemo meču opušteno, već moramo da odigramo kao sinoć. Nećemo ih potcijeniti, iako smo na papiru i igrački bolja ekipa od njih'', rekao je Ukropina.

Bonus video: