Škver - vaterpolo svijet u malom

Čak 19 reprezentacija sa šest kontinenata, te 68 klubova iz 24 države, dolazilo je na Škver u minulih pet godina
110 pregleda 0 komentar(a)
Bazen, Foto: Pvkjadran.com
Bazen, Foto: Pvkjadran.com
Ažurirano: 20.07.2017. 15:20h

Prije pet godina, 20. jula 2012, utakmicom reprezentacija Crne Gore i Španije svečano je otvoren renovirani hram vaterpola na Škveru – bazen Jadran.

Na Škveru se od tada do danas vaterpolo igra u prosjeku 180 dana godišnje, od prvih dana u aprilu do kraja oktobra.

U bazenu se organizuju trenažne i takmičarske aktivnosti vaterpolista Jadrana, kao i svih nacionalnih vaterpolo selekcija, te plivača.

Herceg Novi je u posljednjih pet godina postao i vaterpolo centar regiona, omiljeno mjesto za pripreme brojnih timova i selekcija.

Čak 19 reprezentacija sa šest kontinenata dolazilo je na Škver i to Australija, Brazil, Crna Gora, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Italija, Japan, Kanada, Kazahstan, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Rusija, USA, Srbija i Španija.

Neke od njih i sa više selekcija i više puta.

Pored posjeta nacionalnih timova, u bazenu je treniralo 68 klubova iz 24 države i to: Australije, Brazila, Crne Gore, Egipta, Francuske, Finske, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Južne Afrike, Kazahstana, Kine, Mađarske, Malte, Njemačke, Novog Zelanda, Rusije, Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Turske i SAD.

“Opravdano smatramo da se investicija realizovana prije pet godina apsolutno isplatila, te da je novi bazen na Škveru dao vjetar u leđa, ne samo našem klubu, već crnogorskom vaterpolu u cjelini. Veliki broj reprezentacija i ekipa koje su posjetile bazen potvrđuju da je vaterpolo brend Crne Gore, te da bi svi zajedno trebalo da radimo na njegovoj valorizaciji”, rekao je direktor Jadrana Miloš Mračević.

Kakve utiske gosti sa Škvera nose, možda najbolje pokazuje izjava slavnog Ratka Rudića.

„Ovo je jedan od najljepših vaterpolo bazena na svijetu, hram vaterpola, koji će stvoriti nove šampione.Klub i grad mogu da se ponose ovim prekrasnim objektom. Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da sa reprezentacijom Brazila odigram utakmicu na ovom prekrasnom bazenu”, kazao je Rudić.

Bonus video: