Brguljan: Da budemo pravi kada je i najpotrebnije

Prvu utakmicu u Budimpešti Crna Gora igra u ponedjeljak protiv Kanade
101 pregleda 0 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Beta/AP
Draško Brguljan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.07.2017. 09:14h

Crnogorski vaterpolisti su uspješno odradili tri generalne probe za Svjetsko prvenstvo koje počinje u ponedjeljak u Budimpešti.

Upisane su sigurne pobjede protiv Kazahstana (16:7) i Japana (15:6), kao i trijumf od 11:10 u ozbiljnoj provjeri protiv Sjedinjenih Američkih Država - reklo bi se da "ajkule" mogu da budu zadovoljne urađenim tokom priprema koje su trajale još od početka maja.

"Konkretno protiv Sjedinjenih Američkih Država je bilo i dobrih stvari, ali i onih koje nisu funkcionisale. Ipak, željeli smo pobjede pred odlazak na SP i idemo u dobrom raspoloženju", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Prvu utakmicu u Budimpešti Crna Gora igra u ponedjeljak protiv Kanade.

"Nadam se da ćemo dobro ući u turnir i da ćemo kako on bude odmicao ispravljati neke nedostatke", dodao je Gojković.

Naš nacionalni tim u Mađarsku ide sa tri debitanta (Đuro Radović, Marko Petković i Bojan Banićević), a Draško Brguljan je jedan od igrača koji ima iskustvo osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

"Maksimalno smo odradili pripreme. Idemo na takmičenje sto odsto spremni, i to je jako važno. Forma nam je u usponu, pokazale su to i tri pobjede na Škveru u sklopu priprema i vjerujem da ćemo biti pravi kada to bude i najpotrebnije - na samom turniru", rekao je Brguljan.

Pored Crne Gore i Kanade u grupi su još Brazil i Kazahstan. Realno je da „ajkule“ ne bi trebalo da imaju problema da stignu do prve pozicije.

"Najbolja smo ekipa u grupi i od toga ne bježimo, ali moramo sve protivnike da shvatimo ozbiljno. Tu pogotovo mislim na Kanadu, s kojom na startu igramo u jutarnjem terminu (10.50 časova). Nije to ni toliko rano, ali nama Crnogorcima jeste...", našalio se Brguljan i nastavio:

"Start je, dakle, najvažniji. Tu nam treba trijumf. Potom slijedi Brazil, koji je dobar tim, ali slabiji nego prethodnih godina. Ipak, tu ekipu je stvarao Ratko Rudić, tako da neće Brazilci preko noći izgubiti kvalitet", jasan je Brguljan.

Prvo mjesto u grupi garantuje direktan plasman u četvrtfinale. Drugo ili treće znači odlazak u razigravanje za plasman među osam najboljih ekipa na planeti.

"Ozbiljno ćemo ući u sve mečeve, jurićemo pobjede koje bi nas dovele do četvrtfinala, što je i prvi cilj", istakao je član mađarskog OSC-a.

Mišić poručuje: Ne idemo turistički u Budimpeštu

Jedan od iskusnijih u ovom nacionalnom timu je i Saša Mišić, koji pamti period i kada je Crna Gora sa ulogom favorita za medalju išla na velika takmičenja.

Sada je situacija znatno drugačija, jer crnogorski vaterpolisti spadaju u kategoriju timova koji bi mogli da iznenade prve favorite - Srbiju, Mađarsku i Hrvatsku.

"Atmosfera u timu je na vrhunskom nivou. Ovo je drugačiji tim od prethodnih, imamo tri favorita, nekoliko veoma mladih igrača koji žele da se dokazuju. Radili smo veoma dobro protekla vva mjeseca, jer znamo dobro šta nas čeka na SP i da nema slabih protivnika", rekao je centar mađarskog Miškolca.

U pripremnim mečevima je bilo i grešaka...

"Ispravljamo ih u hodu i očekujem da budemo pravi već od prve utakmice sa Kanadom, koja je veoma važna. Imamo kvalitet i ne idemo u Budimpeštu s bijelom zastavom, niti turistički. Želimo da pokažemo da vrijedimo", kaže Mišić.

Bonus video: