PRIPREMNI TURNIR ZA SVJETSKO PREVENSTVO

„Ajkule” ubjedljive i protiv Japanaca

Posljednju provjeru pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, Crna Gora će imati u srijedu veče od 20.30 sati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država
1 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Reuters
Darko Brguljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2019. 15:24h

Nakon Kazahstana (16:7), vaterpolisti Crne Gore upisali su i drugi ubjedljiv trijumf na turniru na Škveru, u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, od 17. do 29. jula - izabranici Vladimira Gojkovića savladali su sinoć Japan 15:6 (2:2, 2:0, 5:1, 6:3).

Gosti su bili ravnopravni u prvoj četvrtini, držali su prključak do 4:3, a onda su se „ajkule” serijom 6:0 odlijepile na 10:3 početkom treće četvrtine. Konačna razlika je i najveća tokom meča...

Darko Brguljan je sa četiri gola bio najefikasniji u našoj reprezentaciji, Đuro Radović je postigao tri, Aleksandar Radović dva, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Draško Brguljan, Marko Petković, Aleksa Ukropina, Uroš Čučković i Nikola Murišić.

Po jedan gol za Japance postigli su Adaši, Jošida, Lida, Šimicu, Arai i Araki.

Posljednju provjeru pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, Crna Gora će imati sjutra veče od 20.30 sati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Naši vaterpolisti u glavni grad Mađarske putuju 15. jula.

Rivali na SP su  redom Kanada (17. jul), Brazil (19. jul) i Kazahstan (19. jul).

Prvoplasirana selekcija u grupi ide u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana u osminu finala.